Antena Meniu Search
x

Video O nouă reformă a sistemului de învăţământ. Cinci schimbări majore anunţate: cum se va face admiterea după Evaluarea Naţională

Se conturează o nouă reformă a învăţământului. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă cinci schimbări majore în educaţie, după consultările cu sindicatele. Prima propunere vizează admitere în toate colegiile, imediat după Evaluarea Naţională.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 19.08.2022, 20:40

Vezi și

În primă fază, vorbim despre posibilitatea organizării concursului de admitere în toate colegiile, nu doar în cele naţionale. În acest fel, spune ministrul Educaţiei, elevii vor avea o şansă în plus să fie admişi acolo unde îşi doresc. De asemenea, o doua măsură se referă la examenul de Bacalaureat. Mai exact, la introducere Gramaticii Limbii Române ca probă separată. S-a avut în vedere şi ca BAC-ul să fie asistat de calculator, cel mai probabil din anul 2027.

O altă modificare: Palatele Copiilor şi cluburile şcolare vor fi reorganizate şi vor face parte din reţeaua şcolară. O ultimă propunere îi vizează pe elevii cu cerinţe speciale, integrarea lor în învăţământul de masă se va face gradual şi doar în şcolile care au profesori de sprijin sau consilieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » O nouă reformă a sistemului de învăţământ. Cinci schimbări majore anunţate: cum se va face admiterea după Evaluarea Naţională