Antena Meniu Search
x

Video Pepenii româneşti ajung în pieţe de abia peste o lună. Fermierii şi-au făcut planul cu câţi bani să vândă kilogramul

Dacă aţi ieşit din oraşe cu maşina în ultimele zile, poate aţi observat că. au apărut timid câteva tarabe cu pepeni. Foarte puţine însă și cel mai probabil din import. După zile întregi de vijelii, ploi torenţiale şi grindină şi recolta de pepeni este întârziată, iar asta le aduce pierderi agricultorilor locali. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 30.05.2023, 12:56

Vezi și

Deși suntem în pragul verii, vremea a rămas încremenită în alt anotimp. După frig, furtuni și zile vitrege vin alte zile grele pentru producătorii de pepeni. Recolta e întârziată cu cel puțin două săptămâni. Asta in timp ce piețele sunt pline ochi cu pepeni din import.

Marfa adusă din import le dă agricultorilor socotelile peste cap.

Marfa adusă în cantități tot mai mari le dă agricultorilor socotelile peste cap. Pe de o parte, până să iasă pepenii noștri, oamenii sunt deja sătui de cei din afară. Iar prețul cu care pot ai noștri să iasă pe piață trebuie să țină cont și de cel al fructelor din țările calde.

Pepenii românești ar urma să iasă pe piață aproximativ într-o lună de zile, iar fermierii speră să-i vândă  cu 3-4 lei/ kg, ca să-și poată cheltuiala, însă sunt destul de șceptici în ceea ce privește legătura de anul acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Pepenii româneşti ajung în pieţe de abia peste o lună. Fermierii şi-au făcut planul cu câţi bani să vândă kilogramul