Antena Meniu Search
x

Video Peste 700 de şcoli din România vor trece la catalogul online. Părinţii vor avea acces în timp real la situaţia copiilor lor

Schimbările din acest an şcolar: Avem aşadar module în loc semestre, ceea ce înseamnă că actualele cataloage şi carnete de elevi, gândite grafic cu rubrici pentru semestre, nu mai sunt valabile. Cea mai simpla variantă este cea electronică. Şi avem deja peste şapte sute de unităţi şcolare care au intrat într-un program-pilot implementat de Ministerul Educaţiei legat de asta. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 05.09.2022, 13:35

Vezi și

Nu neapărat cum spui prezent este important, ci cât de des spui prezent pentru catalogul electronic. 

Există câteva sute de unităţi şcolare în care această metodă se foloseşte încă din anii trecuţi, una dintre ele Şcoala Gimnazială din comuna Podari.

Catalogul online, accesibil părinţilor în timp real

Odată cu trecerea către catalogul online, acei elevi care obişnuiau să tragă chiului vor renunţa la a mai absenta. De ce? Pentru că părinţii vor avea acces în mod real  şi în timp real la situaţia şcolară a elevului.

Partea mai puţin plăcută este pentru familiile care nu au acces la internet. Accesul se face facil. În prezent 743 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară vor folosi acest catalog online. În judeţul Dolj, din 9 şcoli doar 2 se află la sate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Peste 700 de şcoli din România vor trece la catalogul online. Părinţii vor avea acces în timp real la situaţia copiilor lor