Antena Meniu Search
x

Premieră: partiturile originale ale compozitorului Ciprian Porumbescu, expuse la Teatrul Național

În urmă cu mai bine de 100 de ani se stingea bolnav de tuberculoză de la vârsta de doar 29 de ani unul dintre cei mai apreciați compozitori români de muzică clasică, Ciprian Porumbescu.

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 19:27

Anul acesta, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va organiza un spectacol de teatru omagial dedicat marelui compozitor. Spectacolul, intitulat „Crai nou. Viața lui Ciprian Porumbescu” va avea loc pe 11 martie, ora 19:00, în Sala Pictură  a Teatrului Național din București. Melomanii și toți cei pasionați de istorie și cultură vor putea vedea în premieră  trei dintre partiturile originale ale lui Ciprian Porumbescu. Invitații vor avea ocazia să descopere „Balada”, „Camelii” și „Craiu nou” în cadrul unei expoziții ce va include, pe lângă partituri, fotografii de epocă, documente și fragmente de jurnal din colecția personală a strănepoatei lui Ciprian Porumbescu.

Spectacolul dar și expoziția inedită au rolul de a populariza în rândul noilor generații moștenirea culturală lăsată de marele compozitor român.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Premieră: partiturile originale ale compozitorului Ciprian Porumbescu, expuse la Teatrul Național