Antena Meniu Search
x

Video Primele rachete 100% româneşti, construite de studenţii de la Politehnică

Primele rachete 100% românești sunt construite de studenții de la Politehnică. Vorbim despre membrii echipei 2Space, care au reprezentat ţara noastră la cea mai mare competiție internațională din Statele Unite. Ei fac parte şi din campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României", desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. 

de Redactia Observator

la 05.07.2024 , 17:41

Abia întorși de la cea mai mare competiție de rachete din SUA, studenții de la Universitatea Politehnică din București au început deja să lucreze la următorul proiect. 

"În 2021 nu eram doar eu, eram o echipă de oameni cu care am început totul. Bineînțeles de-a lungul timpului oamenii s-au schimbat dar scopul a rămas același", spune Cătălin.

Primele rachete sută la sută româneşti au cucerit deja spaţiul. Tinerii formează și prima echipă de studenți din Europa de Sud–Est care a proiectat, construit și lansat o rachetă la aproape 9.000 metri altitudine. Totul a început cu visul de a deveni astronauți. Astăzi, lucrează în echipă din pasiunea pentru ingineria aerospațială.

Vezi și

Opt luni de dezvoltare și testare stau în spatele unui astfel de proiectil. Racheta albastră este cea care a dat emoții peste ocean. Acum, tinerii pregătesc și o lansare de sateliți care are nevoie de mai mult timp și pregătiri intense. Membrii echipei 2Space fac parte din campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României", desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Educatie » Primele rachete 100% româneşti, construite de studenţii de la Politehnică