Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Răzvan de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, față în față cu subiectele de la BAC

Răzvan Simion, cunoscutul prezentator al emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, ne oferă o perspectivă asupra impactului pe care un profesor îl poate avea asupra vieții unui elev. Într-un testimonial emoționant, Răzvan își amintește de dascălul său, Daniel Lazăr, care nu doar că l-a lăsat să descopere frumusețea limbii române, dar i-a modelat și aprecierea pentru poezie și gândire critică.

de Redactia Observator

la 28.05.2024 , 19:37

Născut în Langrăm, la doar două case distanță de cea a poetului Lucian Blaga, Daniel Lazăr a reușit să transmită elevilor săi pasiunea pentru opera marelui poet. Răzvan își amintește cu nostalgie de examenul de Bacalaureat, atunci când a dezbătut chiar opera „Meșterul Manole” de Lucian Blaga.

Un dascăl exigent, dar cu umor, Daniel Lazăr a fost un mentor pentru Răzvan și colegii săi, învățându-i să citească „cu ochii lor” și să gândească „cu capul lor”. Chiar și după trecerea anilor, influența profesorului rămâne puternică în amintirile lui Răzvan, care, cu regret, menționează că l-a pierdut acum doi ani.

„Ei toți ne-au învățat să citim cu ochii noștrii și să gândim cu capul nostru, să nu ne lăsăm influentați de latura critică, să iubim poezia, să iubim gândirea în toate formele ei. Oameni minunați care pot purta lângă titulatura de profesor pe aceia de muză și nu neapărat pe cea de dascăl”, susține Răzvan Simion.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Testimonialul a fost susținut în cadrul campaniei naționale „Liga Profesorilor Excepționali” desfășurată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Această inițiativă își propune să recunoască și să celebreze dascălii care dau valoare educației din România și contribuie la formarea unei noi generații de excelență. Prin această campanie, profesorii sunt invitați să împărtășească poveștile lor de succes, să fie premiați pentru devotamentul și eforturile lor constante, și să primească aprecierea publicului larg pentru munca lor nobilă. Înscrierile în campanie sunt deschise până pe 28 iunie, pe fundatiadanvoiculescu.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Educaţie » Răzvan de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, față în față cu subiectele de la BAC