Antena Meniu Search
x

Video Record negativ la BAC, Iohannis nu îşi pierde speranţa. S-au înscris cei mai puţini elevi din ultimii 32 de ani

Examenul de bacalaureat este în plină desfăşurare, însă - în acest an - am înregistrat un record negativ! La examenul de maturitate s-au înscris cei mai puţini elevi din ultimii 32 de ani, semn că învăţământul din România se confruntă cu o problemă majoră. 

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 08:46

Vezi și

În urmă cu un deceniu, la bacalaureat erau înscrişi peste 200 de mii de absolvenţi. În prezent, numărul acestora aproape că s-a înjumătăţit. În opinia ministrului Educaţiei, de vină pentru această performanţă negativă este... pandemia. Preşedintele Klaus Iohannis, fost profesor la rândul său, preferă să privească mai degrabă spre viitor şi susţine că proiectul său de suflet va rezolva toate problemele cu care se confruntă învăţământul românesc. Proiectul "România educată" a fost lansat în urmă cu şase ani şi, mai nou, a fost inclus în Planul Naţional de Redresare, deci urmează să primească şi sprijin european. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Întregul proiect România Educată doreşte printre altele să ducă pe mult, mult, mult mai mulţi tineri să rămână în şcoală şi să termine şcoala. Vrem să reducem semnificativ abandonul şi vrem să reducem semnificativ absenteismul de la examenele naţionale. Asta se poate făcând învăţământul mai flexibil, mai performant, mai centrat pe elevi şi mai de bună calitate. Şi vom reuşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Educatie » Record negativ la BAC, Iohannis nu îşi pierde speranţa. S-au înscris cei mai puţini elevi din ultimii 32 de ani