Antena Meniu Search
x

Video "Am învățat doar Baltagul și ăla mi-a picat". Reacțiile elevilor după prima proba orală de la BAC

A început examenul maturităţii pentru absolvenţii de liceu. Sau cel puţin pentru o parte dintre ei. De la an la an, tot mai puţini elevi dau bacalaureatul. Cei care s-au înscris, astăzi au susţinut proba orală la limba şi literatura română. Tinerii au venit relaxaţi pentru că nu primesc note ci le este evaluat nivelul de cunoştinţe. Adevăratele emoţii, spun ei, vor fi la probele scrise pentru care au învăţat tot anul.

de Redactia Observator

la 06.06.2022, 20:21

Vezi și

Încrezători, aşa au ieşit absolvenţii de liceu din sălile de examen. Proba orală nu nu le-a dat prea mari bătăi de cap, mai ales celor care s-au pregătit. Alţii s-au bazat pe noroc.

Elev: A fost destul de usor am picat pe subiect, sunt norocos. M-a întrebat despre Baltagul și am știut că am învățat, surprinzător doar pe ăla l-am învăţat şi ăla mi-a picat.

Elev: A fost un subiect accesibil mie mi-a picat de exemplu importanţa relaţiei dintre părinţi şi copil. Stau foarte bine momentan adică mă pregătesc independent acasă sau cu colegiii cand mai ieşim la o cafea

Adevăratul test va fi, însă, la probele scrise.

Elev: Începând de pe 20 o să vedem cine e cu adevărat pregătit, atat la limba românbă cât şi la matematică şi la informatică. Cine a învăţat pe parcursul acestor 4 ani sigur o să se descurce pentru că nu e până la urmă un examen atât de înfiorător pe cât se zice

Elev: Sincer să fiu emoţii am, mi-aş dori să iau o notă cât mai mare.

O gălăţeancă de 40 de ani se pregăteşte pentru Bacalaureat

Ca în fiecare an, printre cei înscrişi la Bacalaureat sunt cei trecuţi de mult de vârsta majoratului. Printre ei şi Ana, o gălăţeancă de 40 de ani, mamă a doi copii. Între serviciu şi lecţiile cu cei mici, a găsit timp să-şi termine studiile. Spune că niciodată nu este prea târziu pentru şcoală, aşa că s-a înscris la cursuri la seral şi apoi la examenul de Bacalaureat.

Ana Bălan: Am făcut eu aşa, pentru mine, o ambiţie, o chestie făcută mai târziu. E emoţionant şi vârsta, aşa pentru copiii ăştia de 18 ani te face să te simţi aşa, mna.

Deşi s-a prezentat în faţa comisiei cu emoţii mari, prima probă a fost o reuşită pentru ea.

Ana Bălan: Nu voiam sa vin şi acum plec râzând

Reporter: Înseamnă că a fost bine

Ana Bălan: A fost foarte bine, am fost lăudată printre elevi.

Mai mulţi dintre colegii ei care nu s-au prezentat însă nici în acest an la examenul maturităţii. La liceul Dumitru Moţoc din Galaţi au fost 25 de absolvenţi la seral şi dintre aceştia doar 4 s-au înscris la examenul de bacalaureat.

Acesta a fost doar primul test dintr-un şir lung de zile de examen. Până pe 15 iunie sunt programate competenţele lingvistice şi digitale. Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română va fi pe 20 iunie. Urmează proba obligatorie a profilului şi cea la alegere iar pe data de 23 este programata proba la limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate pe 27 iunie şi tot atunci elevii nemulţumiţi vor putea depunde contestaţii. Iar notele finale vor fi publicate pe întâi iulie. Anul acesta pentru examenul de bacalaureat s-au înscris aproape 130 de mii de candidaţi, cu 7.000 mai puţini faţă de anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » "Am învățat doar Baltagul și ăla mi-a picat". Reacțiile elevilor după prima proba orală de la BAC