Antena Meniu Search
x

Video Rezidenţiat 2021: Posturile pentru specializarea ATI, reduse la jumătate în plină criză sanitară

Concursurile de intrare în rezidenţiat la medicină, medicină dentară şi farmacie sunt pe cale să înceapă. Însă, faţă de anii precedenţi, vor fi mult mai puţine locuri.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.10.2021, 08:54

Vezi și

Au fost scoase 5872 de locuri cu 439 mai multe fata de anul trecut. La Anestezie şi Terapie Intensivă, cea mai forjată specializare în timpul pandemiei există o surpriză şi anume, dacă anul trecut au fost scoase la concurs 300 de posturi, anul acesta, locurile sunt reduse la jumătate şi asta în contextul în care vorbim despre o criză a personalului în sistemul sanitar.

Ministerul Sănătății organizează pe 21 noiembrie, concursul de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Concursul se desfășoară în centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

​Examenul constă într-un test grilă de 200 de întrebări şi va dura patru ore, iar candidaţii trebuie să obţină un punctaj de minim 60% pentru a promova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Educatie » Rezidenţiat 2021: Posturile pentru specializarea ATI, reduse la jumătate în plină criză sanitară