Meniu
Search
x

Criza paturilor în secțiile ATI Covid: doar 26 de paturi mai sunt libere în România, dintre care 11 sunt în Bucureşti

Autoritățile anunță că marți, în spitalele din România sunt doar 26 de paturi libere în secțiile ATI COVID. 11 paturi libere sunt la București.

De Redactia Observator la 28.09.2021, 15:51

Potrivit DSU, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.336 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.267 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 276 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 26 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 11 paturi libere la acest moment, precizează reprezentanții DSU.

În paralel, se lucrează pentru asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Paturile neocupate sunt la spitale din județele Argeș – 4, Brașov -3, București – 11, Caras Severin – 2, Constanța – 1, Dolj -4 și Harghita – 1.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Criza paturilor în secțiile ATI Covid: doar 26 de paturi mai sunt libere în România, dintre care 11 sunt în Bucureşti

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman