Antena Meniu Search
x

Video Rezultate Bac 2023. Județul din România cu cea mai mică rată de promovare: 54,9%

Rezultate Bac 2023. Emoţii mari astăzi pentru cei peste 100.000 de liceeni care au dat Bacalaureatul, în aşteptarea rezultatelor. Dar aşteptarea tocmai a luat sfârşit. Notele au fost afişate în urmă cu scurt timp. Sunt rezultate un pic mai slabe decât anul trecut, chiar dacă rata de promovare s-a menţinut la peste 70% pentru al doilea an consecutiv.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 03.07.2023, 12:31

Vezi și

Urmează contestațiile pentru mulți dintre elevi. Până la ora 18, pot veni la secretariatele școlilor și să depună contestațiile dacă sunt nemulțumiți de nota și media de la Bacalaureat. Deja se adună elevii în curțile școlilor, chiar dacă vorbim despre note mai măricele, de 7,8, și chiar dacă vorbim despre elevi care nu au reușit să promoveze Bacalaureatul.

Județul cu cea mai mică rată de promovare la BAC 2023

Ne-am uitat și pe harta județelor. În Ilfov există cea mai mică rată de promovare, acolo doar puțin peste 50% dintre absolvenții de clasa a XII-a au reușit să treacă Bacul. Și dacă vorbim despre harta județelor cu cele mai slabe rezultate, acolo vedem și Teleorman, Călărași, Giurgiu, dar și Harghita.

Vorbim și despre mediile de 10, desigur, și îi felicităm pe acești elevi care au reușit să facă această performanță. Avem totuși mai puține note de 10 în acest an față de anul trecut, când aveam nu mai mult de 160 de elevi care au reușit să aibă media 10 la examen. Vă reamintesc, contestații până la ora 18.00 astăzi și, mai apoi, rezultatele finale: vineri. 

Pe acelaşi subiect

Rezultatele la BAC 2023, publicate pe edu.ro

Rezultatele la BAC 2023 au fost publicate la ora 11.00. Elevii trebuie să introducă codul de candidat pe bacalaureat.edu.ro pentru a afla ce note au luat. Elevii nemulţumiţi de notele la Bacalaureat 2023 pot depune contestaţie la centrele de examen sau prin mijloace electronice între orele 12:00 - 18:00.

Au promovat 91.246 de candidați (87.226 de candidați din promoția curentă, respectiv 4.020 din promoțiile anterioare) din totalul celor 125.352 de candidați prezenți, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 72,8% (73,3% - 2022 și 67,8% - 2021).

Contestaţii la BAC 2023

Specialiştii susţin că elevii care sunt nemulţumiţi de rezultatele obţinute la Bac 2023 pot depune contestaţii la centrul unde au susţinut examenul. Dacă aţi susţinut examenul la liceul sau colegiul de care aparţineţi, atunci tot acolo puteţi depune şi contestaţia.

Conform portalinvatamant.ro, "candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună sau să transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere".

Model de cerere de contestaţie BAC 2023

Specialiştii susţin că elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute la Bac 2023 au de completat o cerere în care trebuie să specifice proba la care solicită reevaluarea notei, când a avut loc sesiunea, în vară sau în toamnă, data exactă la care s-a desfăşurat proba, disciplina şi tipul de subiect.

Vă reamintim că, dacă în urma reevaluării lucrării apare o diferenţă de notare mai mare de 1,5 puncte, există posibilitatea ca lucrarea să ajungă la o a treia comisie, înainte de a fi stabilită nota finală.

Unde se pot vedea rezultatele contestaţiilor BAC 2023

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2023, cele de după rezolvarea contestaţiilor, ar urma să fie afişate la centrul unde s-a susţinut şi examenul propriu-zis. Există posibilitatea ca rezultatele să fie afişate şi online. În principiu, rezultatele de după contestaţii ar urma să fie afişate vineri, 7 iulie 2023.

În baza acestor rezultate, elevii ştiu ce paşi au de urmat în viaţă, respectiv dacă au şanse sau nu să ajungă la facultatea şi specialitatea dorite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Rezultate Bac 2023. Județul din România cu cea mai mică rată de promovare: 54,9%