Antena Meniu Search
x

Video Schimbări majore la bursele elevilor. Apare "bursa de rezilienţă", iar cei cu absenţe nu vor mai primi niciun ban

Se schimbă iar criteriile de acordare a burselor! După ce elevii şi părinţii s-au revoltat pentru că Ligia Deca a dat burse de merit elevilor cu media 1 sau 2, Ministerul Educaţiei anunţă că va face ajustări.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 05.12.2023, 19:56

Vezi și

Bursa de merit va însemna de anul viitor bani pentru copiii care au media mai mare decât 9.50 sau rezultate deosebite la concursuri si olimpiade nationale, si nu pentru primii 30 la suta din clasa, cum se intamplă acum.

Elevii cu absenţe nu vor mai primi bursa

Apare însa o nouă bursă pe lista Ministerului educatiei, bursa de rezilienţă, care va premia progresul unui copil. Se va acorda doar primilor 30 la suta din clasa si cu media mai mare de 7. Bursa de rezilienta va fi mai mica decat cea de merit. Va amintesc ca anul acesta controversa a pornit dupa ce peste 8.500 de copii cu media mai mică decat 5 primesc bursa de merit, 450 de lei.

Alta noutate importanta pentru copii este că elevii cu absente nu vor mai primi bursa. E anuntul facut de Ligia Deca in ziua in care a prezentat şi rezultatele testelor PISA la nivel interational. Dupa cinci ani, elevii din romania se afla tot la coada clasamentului la matematica, lectura si la stiinte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Schimbări majore la bursele elevilor. Apare "bursa de rezilienţă", iar cei cu absenţe nu vor mai primi niciun ban