Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Şcoala m-a învăţat să mint". Discursul viral al Iuliei, şefa de promoţie de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Ineu

Există elevi care au profitat de ultimul clopoţel ca să îşi spună oful. Este cazul unei tinere din Ineu, şefă de promoţie la colegiul absolvit, şi care a surprins pe toată lumea cu un discurs altfel. În locul obişnuitelor mulţumiri şi lacrimilor, adolescenta a punctat, cu mult curaj, problemele cu care s-a confruntat în anii de şcoală. 

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 17:43

"Şcoala m-a învăţat să mint", a mărturisit, printre altele tânăra care a vorbit, în faţa unei săli pline de profesori şi părinţi, despre lipsurile sistemului educaţional românesc. Iată o parte din discursul devenit viral. Este vorba despre un elev eminent, şef de promoţie, care vorbeşte despre experienţa celor 12 ani de şcoală... românească. 

"Şcoala a devenit o sursă de frustrare şi dezamăgire pentru mulţi dintre noi. Ne-am simţit deseori în imposibilitatea de a ne exprima punctul de vedere, de a gândi diferit sau de a fi autentici. Ce m-a învăţat şcoala? Să mă conformez, să mint, să îmi şterg cu buretele personalitatea. Am avut parte de un sistem care ne-a învăţat, mai degrabă, cum este să fim superficiali şi ipocriţi, decât să ne dezvoltăm etic şi moral. Nu voi mulţumi sistemului care m-a dezamăgit, însă vreau să îi celebrez pe acei dascăli care au dat o bucăţică din ei de fiecare dată când s-au aşezat la catedră", a declarat tânăra absolventă. 

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Educaţie » "Şcoala m-a învăţat să mint". Discursul viral al Iuliei, şefa de promoţie de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Ineu