Antena Meniu Search
x

Școlile vor fi închise trei zile pentru organizarea alegerilor locale

Regula de dimineaţă nu se mai potriveşte cu cea de la prânz. După ce toate şcolile din Capitală au fost anunţate că învaţă online începând de joi şi până marţi inclusiv, astăzi după prânz, a venit alt anunţ. Tot oficial. Cum ordinul de ministru reglementează orele online doar pentru trei zile, elevii au fost totuşi chemaţi la şcoală mâine. Telefoanele lor şi ale părinţilor s-au umplut din nou de mesaje de la profesori. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 23.09.2020, 20:53

Vezi și
  • Autoritățile din mai multe județe solicitau ca școlile să fie închise pentru patru zile.
  • Elevii au fost înștiințați într-un final că trebuie să meargă la școală și joi.

Când au ieşit de la ore miercuri la prânz, elevii erau pregătiţi de minivacanţa pentru alegeri. Sau cel puţin pentru şcoală online până săptămâna viitoare. Practic, tura de elevi care abia a ajuns în bănci luni, a stat trei zile la şcoală, şi urmează să vină peste încă nouă înapoi. 

Decizia de a trece din offline în online pentru zilele de joi, vineri, luni şi marţi a fost luată de Comitetul Municipal din Bucureşti pentru a putea curăţa ca la carte sălile în care se va desfaşura votul. 

Marina Manea, inspector general adjunct: Raţiunea care stă la baza acestei decizii ţine de timpul pe care orice substanţă biocidă o necesită de a acționa și de a fi aerisite spațiile și pentru nebulizare la fel. Sunt multe unități de învățământ secții de vot, iar solicitările primăriilor au fost de a extinde la două zile igienizarea acestor spații.

După prânz, planul s-a schimbat, iar şcolile au primit altă informare oficială. Ministrul Educaţiei a semnat ordinul prin care reglementează şcoala online doar pentru zilele de vineri, luni și marți. 

În consecinţă, directorii au pus mâna pe telefoane să îi cheme pe elevi şi pe profesori mâine înapoi la şcoală. 

Julieta Mihăilescu, director Școala Maica Domnului: Mâine am comunicat prin intermediul grupurilor noastre, atât învățătorilor, cât și diriginților, am comunicat revenirea la școală pentru ziua de mâine.

Chiar dacă în unele unităţi procesul de dezinfectare a început după ce elevii au plecat din şcoală: "Curăţenia se va mai face o dată şi mâine seară, odată cu montarea urnelor. Intrarea se va face pe acolo, aici va fi o secție, două, trei, ieșirea pe ușa de acolo, cu siguranță vor păstra măsurile impuse, distanțarea, dezinfectarea la ușă".

Planurile sunt valabile doar pentru școlile în care sunt organizate secțiile de votare. În celelalte, activitatea didactică va continua conform scenariilor aprobate. Momentan, 12948 de unități sunt în scenariul verde, 4406 în scenariul galben, adică hibrid, și 302 școli și grădinițe din țară învață exclusiv online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Școlile vor fi închise trei zile pentru organizarea alegerilor locale