Antena Meniu Search
x

Video Se închid şcolile, dar nu din cauza copiilor bolnavi de COVID. Tot mai mulți profesori se infectează și nu mai pot preda

Se închid şcolile. Dar nu pentru că sunt mulţi copii infectaţi, ci pentru că se îmbolnăvesc profesorii. Elevii din 20 de şcoli din Bucureşti învaţă acum online pentru că nu mai are cine să le predea.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 03.02.2022, 20:42

Vezi și

Mădălina Iacob, reporter Observator: Dacă săptămana trecută raportarea arăta 4252 de cazuri pozitive pentru personalul din învațămant, săptămâna aceasta cifra a depășit 7.000. În Capitală, creșterea este mai mult decât dublă dacă ne uităm la profesorii care s-au îmbolnăvit. 

Cea mai mare şcoală din Bucureşti a trecut în online după ce 11 profesori au fost confirmaţi pozitiv cu coronavirus. 22 de clase sunt suspendate din cauza elevilor infectaţi, iar restul nu mai reuşesc să îşi desfăşoare programul fără cadrele didactice de la catedră. 

Profesorii fac eforturi să țină elevii în bănci

Ionuţ Sorescu, director adjunct Şcoala 195: Foarte greu să facem orarul la copii, multe clase plecau cu o oră sau două mai devreme, fără suplinitori, fără profesori de serviciu. 

Pe acelaşi subiect

Şi nu sunt singurii. 19 din cele 21 de şcoli închise se confruntă cu aceeaşi situaţie. 

Larisa Gojnete, inspector școlar: Nu au ajuns la cele trei cazuri la clasă, și nici la 50 la sută din clase suspendate, dar au ajuns în situația în care procesul instructiv nu mai putea fi desfășurat cu prezența fizică. Înseamnă că există mai multe cadre didactice confirmate.

Cursurile de la liceul Ion Luca Caragiale au fost suspendate timp de 10 zile

Andreea Bodea, director Colegiul I.L. Caragiale: Când Caragiale a facut solicitare de online, erau 11 profesori COVID şi 44 de elevi. Începem în forţă cu prezenţa fizică, doar doi profesori vor mai rămâne online, ceilalţi vor fi fizic la şcoală. 

Toţi directorii fac liste cu profesorii şi disponibilitatea lor de a suplini cazurile pozitive de la catedră.

Geta Şerban, învățătoare Şcoala Tudor Arghezi: Noi am reuşit până la ora actuală să ţinem locul colegilor noștri. Cele două ore de engleză le-am făcut eu cu copiii. Important este să îi avem pe copii la clasă.

Conform datelor de la Ministerul Sănătăţii, niciun judeţ nu ar trebui să aibă şcoli închise, pentru că gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID nu a depăşit nicăieri 75%. Bucureşti a ajuns la 50%, iar Vaslui, Cluj si Botoșani au depășit 65 de procente. Ministrul Educaţiei susţine în continuare şcoala în format fizic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Se închid şcolile, dar nu din cauza copiilor bolnavi de COVID. Tot mai mulți profesori se infectează și nu mai pot preda