Antena Meniu Search
x

Elevii nu trec integral în online în niciun județ. Sorin Cîmpeanu, anunț despre funcționarea școlilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis, joi, că niciun județ nu a atins pragul de 75% paturi ocupate din cele alocate pentru pacienții cu Covid-19, criteriul în funcție de care școlile intră sau nu în regim online.

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 15:13

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Școlile nu trec integral în online în niciun județ. Rata de ocupare a paturilor Covid nu a depăşit 75% - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Școala va funcționa în mod normal, joi nefiind niciun județ unde rata de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid să fi depășit 75%, a anunțat ministrul Educației

"Conform informării primite de la Ministerul Sanatatii, astăzi, joi, 3 februarie, rata de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid nu a depășit pragul de 75% in niciun județ. Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sănătate-Educație, nu vor trece integral în online unitățile de învățământ din niciun județ", a declarat Sorin Cîmpeanu.

În Cluj, gradul de ocupare a paturilor pentru pacienţii cu Covid depăşea, săptămâna trecută, 67 la sută, dar conform datelor anunţate joi acesta este de 65,4 la sută. Prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, a explicat că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au avut, în urmă cu două zile, o întrevedere cu managerii de spitale şi s-a mărit capacitatea în spitale de la aproximativ 700 de paturi în total la peste 1.000 în judeţ.

La această oră, cel mai ridicat grad de ocupare a paturilor este în judeţul Vaslui - 67,73 la sută.

Pe acelaşi subiect

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa, luni, la Parlament, că de săptămâna viitoare, toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Cluj urmau să intre în sistem de învăţare online, din cauza gradului mare de infectare cu noul coronavirus. ”Din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării”, spuneas ministrul, precizând că săptămâna aceasta sunt 108 şcoli, la nivel naţional, care au trecut în online, faţă de 46 săptămâna trecută.

Peste 32.000 de cazuri Covid și 111 de decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore s-au înregisstrat 32.671 de cazuri noi de coronavirus, cu 3.131 mai puțin decât în ziua anterioară. 111 oameni au murit. 160 de orașe din România au incidență de peste 10 la mie, cea mai mare fiind în orașul Otopeni, județul Ilfov, de 37,88 la mie. Alte 505 comune au incidență de peste 10 la mie, cea mai ridicată fiind în Dumbrăvița, județul Timiș, de 56,68 la mie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Elevii nu trec integral în online în niciun județ. Sorin Cîmpeanu, anunț despre funcționarea școlilor