Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Singura profesoară din Botoşani care a luat 10 la titularizare nu a prins niciun post. Ce disciplină predă

Singura profesoară din Botoşani care a luat la examenul de titularizare nota 10 spune că nu îşi găseşte niciun post disponibil pentru a se angaja. Mihaela predă biologie şi este a zecea oară când participă la examen, de fiecare obţinând note foarte bune.

de Redactia Observator

la 24.07.2024 , 16:29

Profesoara a participat la examenul de titularizare de 10 ori - Shutterstock

Mihaela a obţinut singura notă de 10 din judeţul Botoşani la examenul de titularizare. Cu toate acestea, nu a prins niciun post disponibil în municipiu. Mihaela este profesoară de biologia şi mărturiseşte cu modestie că rezultatele ei nu sunt vreo performanţă, ci ceva normal pentru un profesor care trebuie să se prezinte pregătit în faţa unei clase. Tot ea spune că toţi candidaţii care au obţinut note mari trebuie felicitaţi şi apreciaţi, relatează Botoşani News.

Pentru Mihaela munca alături de copii este o plăcere şi nicio carieră de succes nu este posibilă dacă nu îţi place ceea ce faci. „Dacă își place ceea ce faci nu este greu nimic! În primul rând trebuie să îți placă să lucrezi cu copiii. Nu să fie doar o modalitate de a avea serviciu. Copilul pe care îl ai în fața ta trebuie să îl consideri ca pe propriul tău copil și să nu îl dezamăgești”, povesteşte Mihaela. 

6.000 de candidați au luat note sub 5 în 2024

Articolul continuă după reclamă

Rezultatele probei scrise au fost afişate marţi, 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat titularizare.edu.ro. Aproape 6.000 de candidați au luat note sub 5, potrivit datelor prezentate de ministerul Educației. Pentru a promova examenul, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7, iar cei care candidează pentru suplinitori trebuie să promoveze cu cel puțin nota 5. În Botoșani, rata notelor peste 7 (șapte) este de 42,8%, peste procentul de 41,9% înregistrat la nivel național, iar procentul notelor între 5 și 6,99 este de 37,2%. 

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 - 6 august.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Educaţie » Singura profesoară din Botoşani care a luat 10 la titularizare nu a prins niciun post. Ce disciplină predă