Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Titularizare 2024. Subiectele şi baremele de corectare, publicate pe edu.ro

Titularizare 2024. Ministerul Educaţiei a publicat pe subiecte.edu.ro subiectele şi baremele de corectare pentru cele 114 discipline. Aproape 36.000 de candidaţi au susţinut astăzi proba scrisă a concursului de titularizare.

de Redactia Observator

la 17.07.2024 , 15:32

Titularizare 2024. Subiectele şi baremele de corectare, publicate pe edu.ro
Titularizare 2024. Subiectele şi baremele de corectare, publicate pe edu.ro - Shutterstock

Subiectele de la titularizare 2024 pentru cele 114 discipline, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro. Cadrele didactice care au susţinut proba pot accesa site-ul ministerului Educaţiei pentru a vedea cum se rezolvă subiectele primite astăzi. 

Aproape 36.000 de candidaţi au susţinut azi proba scrisă a concursului de titularizare. La nivel naţional, sunt disponibile 9.933 de posturi didactice/ catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 8.691 complete. Pentru titularizare, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7 la proba scrisă şi la cea practică sau inspecţia specială.

Potrivit Ministerului Educaţiei, concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar (sesiunea 2024) constă în susţinerea unei inspecţii speciale la clasă sau a unei probe practice şi a unei probe scrise.

Articolul continuă după reclamă

S-au înscris peste 37.500 de candidaţi la Titularizare 2024

În perioada de înscriere candidaţii au avut posibilitatea de a depune/ transmite dosare de înscriere în mai multe judeţe. Astfel, s-au înscris peste 37.500 de candidaţi, dintre care peste 6.800 de absolvenţi ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licenţă, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoţia curentă.

La proba scrisă participă candidaţii care au obţinut la inspecţiile speciale la clasă sau la probele practice minimum nota 5. După susţinerea inspecţiilor speciale la clasă şi a probelor practice au rămas cu drept de participare la proba scrisă peste 35.967 de candidaţi, dintre care 6.585 sunt absolvenţi ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licenţă, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoţia curentă.

În cadrul concursului sunt testate cunoştinţele de specialitate şi didactica specialităţii, în baza unor programe specifice, aprobate prin ordin al ministrului.

La nivel naţional sunt disponibile 9.933 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 8.691 complete (6.606 urban + 1.885 rural) şi 1.242 incomplete (673 urban + 569 rural).

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări:

  • Învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română: 1.384;
  • Educatoare/profesor pentru educaţie timpurie (învăţământ preşcolar): 1.295;
  • Educator/profesor pentru educaţie timpurie (învăţământ antepreşcolar): 1.089;
  • Profesor - consilier şcolar: 628.

”Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la disciplinele corespunzătoare ocupării posturilor din învăţământul preşcolar cu predare în limba română (peste 8.000 de candidaţi), respectiv posturilor din învăţământul primar cu predare în limba română (peste 5.300 de candidaţi). De asemenea, un număr substanţial de candidaţi se înregistrează la disciplinele educaţie fizică şi sport - profesori (peste 3.100 de candidaţi), limba şi literatura română (peste 2.200 de candidaţi) şi limba engleză (peste 1.800 de candidaţi)”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Lucrările scrise vor fi evaluate digitalizat, în centre constituite la nivel naţional pe discipline.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în 23 iulie

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar) în 23 iulie, după afişarea rezultatelor, şi în 24 iulie.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menţionat în 31 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1-6 august.

Organizarea şi desfăşurarea probei scrise sunt asigurate de inspectoratele şcolare

Organizarea şi desfăşurarea probei scrise sunt asigurate de inspectoratele şcolare (prin comisiile judeţene de organizare şi desfăşurare a concursului), iar coordonarea metodologică revine Ministerului Educaţiei.

Sălile de multiplicare a subiectelor, sălile de concurs şi sălile în care îşi desfăşoară activitatea comisiile de concurs, comisiile de evaluare a lucrărilor scrise şi comisiile de soluţionare a contestaţiilor la proba scrisă sunt dotate cu camere de supraveghere audio-video.

”Precizăm că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/ inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Vi se pare mai eficient să vindeţi haine din garderoba personală online, pe grupuri sau diverse aplicaţii?
Observator » Educaţie » Titularizare 2024. Subiectele şi baremele de corectare, publicate pe edu.ro