Antena Meniu Search
x

Video Singura școală din România care urmează 100% programa germană. Acum 15 ani avea doi elevi, acum este extrem de căutată. "Noul campus e deschis"

Singura școală din România care urmează în totalitate programa germană are acum un campus nou, situat în nordul Capitalei. Deutsche Schule Bukarest oferă cursuri complete, de la creşă, până la liceu şi este genul de şcoală al cărei program, deşi este mai lung decât al şcolilor publice din România, nu îi încarcă pe elevi cu teme după ore. Deşi am crede că cei mai mulţi elevi ai şcolii sunt copiii expaţilor, în realitate, cei mai mulţi provin din familii din România. 

de Redactia Observator

la 23.09.2022, 17:03

Vezi și

Deutsche Schule Bukarest este singura școală privată germană din România care predă după curricula germană adaptată a landului Baden-Württemberg, iar acum elevii şcolii se bucură de un campus nou, terminat în toamna lui 2020, întins pe o suprafaţă de peste 9 hectare.

Şcoală privată germană în Bucureşti. Investiţie de 20 de milioane de euro

"Cei mai mulţi elevi provin din familii române. Cam 75-80% sunt din familii române. 20% sunt diferite naţionalităţi. Nu sunt doar familii care vor să trăiască dincolo, ci familii interesate să ofere copiilor o altfel de educaţie. O pedagogie pe alt stil în care copilul e în centrul atenţiei, în care e învăţat să fie independent, să gândească analitic, să pună întrebări", spune Codruta Ilovan, director administrativ DSBU.

Investiţia, localizată în sectorul 1 al Capitalei, se ridică la mai bine de 20 de milioane de euro, dintre care 4,5 milioane de euro au venit chiar din partea statului german. "E o zi de mândrie pentru noi toţi. Noul campus este în sfârşit deschis. E o clădire frumoasă, cu interioare frumoase şi oferă un spaţiu educaţional pentru numeroşi elevi, aşadar e o zi de mândrie, aveţi dreptate", a declarat Peer Gebauer, Ambasadorul Statului Federal German.

Pe acelaşi subiect

Deutsche Schule Bukarest a început cu doi elevi, acum are peste 400

Şcoala a început în anul 2007, cu doi elevi, iar astăzi a ajuns să numere peste 400 de elevi. "E ceva fabulos. Un ciclu complet creşă, grădiniţă, şcoală, liceu, în limba germană. Cu toate dotările de rigoare. Dacă vă duceţi în clase veţi vedea chiuvete, ca să se spele pe mâini, nu mai vorbesc despre table ultra-moderne", a precizat Sorin Costreie, consilier de stat. 

Orele se desfășoară în totalitate în limba germană, predate de către profesori vorbitori nativ, iar limba și literatura română se predă și ea la nivel de curriculum românesc. Bacalaureatul este recunoscut internațional și le oferă copiilor acces în toate universitățile lumii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Singura școală din România care urmează 100% programa germană. Acum 15 ani avea doi elevi, acum este extrem de căutată. "Noul campus e deschis"