Antena Meniu Search
x

Video Premieră în România: Softul care îi va împiedica pe elevi să chiulească. Medicii din școli vor avea acces la dosarul fiecărui copil

Scutirile medicale obținute pe sub mână și semnate de colegul de bancă vor fi în curând inutile. Practic va fi mult mai greu de chiulit. Deocamdată, în Timişoara. În premieră pentru ţara noastră, primăria va digitaliza serviciile de medicină şcolară şi astfel cabinetele din şcoli şi grădiniţe vor putea acesa datele medicilor de familie. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 23.09.2022, 13:04

Vezi și

Cu ajutorul unui soft se vor interconecta zeci de calculatoare și ar trebui să devină posibilă accesarea datelor atât de către medicii de familie, cât și de cei din cabinetele din școli și grădinițe. 

Softul care te împiedică să chiulești

Practic, medicul de familie și cel de la cabinetul școlar vor construi împreună dosarul medical al fiecărui pacient. Peste 40.000 de mii de copii din Timișoara, de la grădiniță și până la liceu vor avea parte de servicii medicale mai bune, grație acestui soft unic la nivel de țară.

La el vor avea acces 23 de medici școlari, care deservesc 98 de grădinițe, școli și licee. Proiectul include și instruirea cadrelor medicale din unitățile de învățământ, gestionarea bazei de date, integrarea platformei la nivel de istoric medical, cu medici specialiști și medicii de familie, integrarea unei aplicații de mobil pentru acces la fișa generată de interacțiunea dintre medici și pacienți din cabinetele de medicină școlară.

Până acum medicii de familie spun că nu au fost informați despre acest proiect și așteaptă lămuriri de la Primăria Timișoara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Premieră în România: Softul care îi va împiedica pe elevi să chiulească. Medicii din școli vor avea acces la dosarul fiecărui copil