Antena Meniu Search
x

Video Sute de mii de elevi, afectaţi de schimbarea privind modul de acordare a burselor. Modificările propuse de Guvern

Elevii ameninţă cu proteste după ce Ministerul Educaţiei a schimbat pragul pentru acordarea burselor de merit. Sute de mii de copii sunt afectaţi.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 05.01.2022, 19:23

Vezi și

Jumătate dintre copiii care luau bursă de merit anul trecut nu o vor mai primi şi in semestrul al doilea. Până acum, bursa de merit era pentru cei care aveau media peste 8.50.

In pandemie, notele din sistemul online au fost neaşteptat de mari, aşa că banii nu au mai ajuns pentru toată lumea. Asta deşi bugetul burselor este de aproape 4 ori mai mare acum în 2022 faţă de 2020 de exemplu. Aşa că Ministerul Educaţiei a hotărât să dea burse de merit doar celor cu medii peste 9.50. Cei mai buni, practic. Ceilalţi vor primi burse de studiu, între 7.50 şi 9.50. 

Cuantumul burselor este de 200 de lei pentru bursa de merit, 150 de lei pentru bursa de studiu şi 500 de lei cea mai mare bursă, de performanţă, care se acordă doar copiilor cu premii la concursuri şi olimpiade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Sute de mii de elevi, afectaţi de schimbarea privind modul de acordare a burselor. Modificările propuse de Guvern