Video

Tehnologia, un atu în procesul de predare-învățare. Webinarele le-au deschis dascălilor calea spre predarea modernă și interactivă

De Redactia Observator.
Publicat: 19.06.2021, 08:06.
Actualizat: 19.06.2021, 08:13

Digitalizarea forțată a relației cu elevii i-a pus în dificultate pe profesori, care au fost obligați să înlocuiască din mers educația clasică cu cea online. Cu toate acestea, criza sanitară ne-a arătat că tehnologia poate deveni un atu în procesul de predare-învățare.

Tehnologia, un atu în procesul de predare-învățare. Webinarele le-au deschis dascălilor calea spre predarea modernă și interactivă

Cadrele didactice care au participat, zilele acestea, la cea de-a patra ediție WEB DIDACTICA, au avut acces la instrumente și aplicații inovatoare și au descoperit metode de predare moderne și interactive, utile atât pentru materiile creative, cât și pentru disciplinele tehnice și generale.

Prin aceste webinare, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României sprijină elevii și al profesorii în demersurile lor de a accesa noi tehnologii benefice pentru procesul de predare și învățare, pentru a face educația digitală și mixtă performantă.

Dănuț Eremenco CEO MGT Educațional: "Noua tehnologie presupune o bază pe care putem construi, formată dintr-o conexiune la internet... tehnologia trebuie adaptat la oameni, nu invers".

Citește și:

Specialiștii WEBDIDACTICA le-au prezentat profesorilor metode moderne și interactive de predare, care utilizează aplicații și dispozitive digitale inovatoare, pentru a asigura un proces educațional modern și actual, un proces adaptat viitorului.

Dănuț Eremenco CEO MGT Educațional: "Soluțiile recomandate de noi includ o serie de monitoare interactive, care își găsesc utilitatea și aplicabilitatea ... şi accesul la conţinut digital".

Predare modernă și interactivă

Webinarele le-au deschis dascălilor calea spre predarea modernă și interactivă, utilizând o serie de aplicații, platforme educaționale și instrumente pentru predarea online și mixtă, precum tablete și monitoare interactive.

Daniela Popescu, președinte Asociația Interculturală Romano Elene Dacia din Atena: "Încerc prin tot felul de mijloace să îmi îmbunătățesc performanțele digitale... a fost extrem de interesant webinarul".

Daniela Mihaela Vîlcu, profesor Liceul Cervantes București: "Ma simt foarte bucuroasă că am putut sa constat ca este atât de simplu sa identificăm aceste mijloace, care ne facilitează... Multumesc foarte mult tuturor pentru aceast oportunitate".

Specialiștii susțin că unul dintre cele mai mari avantaje ale integrării unor astfel de soluții în procesul educațional este acela că vor stârni interesul elevilor și vor ușura înțelegerea și însușirea noțiunilor predate.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Ce spune un primar din Bulgaria despre România, după ce a vizitat țara noastră
libertatea.ro
Mărturia unui român care s-a întors din Grecia abia intrată în zona roșie: ”N-a fost nici măcar un control minim în vama Giurgiu, să mă întrebe dacă am vaccinul”
Ziare.com
Horoscopul zilei de 3 august 2021. Săgetătorii sunt gata de vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Imagini șocante! Șeful Poliției, amenințat de un interlop: 'Te mierlesc, mă! Dacă intru la pârnaie'
gandul.ro
FOTO. Imagini de senzație cu nepotul favorit al lui Gigi Becali și iubita lui sexy, pe plajă! Lucian, un Nea Mărin miliardar modern
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Ce voiau să facă preotul Costel Paizan și soția lui chiar înainte să moară
redactia.ro
Actorii din Adela, Mara Oprea, Oana Moșneagu și Vlad Gherman, fac spectacol pe plajă. Cum se distrează
tvhappy.ro
Descoperire șocantă! La 6 ani de la tragedia din „Colectiv”, Arena Națională nu respectă normele de siguranță la incendiu
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro