Antena Meniu Search
x

Video Tehnologia, un atu în procesul de predare-învățare. Webinarele le-au deschis dascălilor calea spre predarea modernă și interactivă

Digitalizarea forțată a relației cu elevii i-a pus în dificultate pe profesori, care au fost obligați să înlocuiască din mers educația clasică cu cea online. Cu toate acestea, criza sanitară ne-a arătat că tehnologia poate deveni un atu în procesul de predare-învățare.

de Redactia Observator

la 19.06.2021, 08:13

Tehnologia, un atu în procesul de predare-învățare. Webinarele le-au deschis dascălilor calea spre predarea modernă și interactivă

Cadrele didactice care au participat, zilele acestea, la cea de-a patra ediție WEB DIDACTICA, au avut acces la instrumente și aplicații inovatoare și au descoperit metode de predare moderne și interactive, utile atât pentru materiile creative, cât și pentru disciplinele tehnice și generale.

Prin aceste webinare, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României sprijină elevii și al profesorii în demersurile lor de a accesa noi tehnologii benefice pentru procesul de predare și învățare, pentru a face educația digitală și mixtă performantă.

Dănuț Eremenco CEO MGT Educațional: "Noua tehnologie presupune o bază pe care putem construi, formată dintr-o conexiune la internet... tehnologia trebuie adaptat la oameni, nu invers".

Specialiștii WEBDIDACTICA le-au prezentat profesorilor metode moderne și interactive de predare, care utilizează aplicații și dispozitive digitale inovatoare, pentru a asigura un proces educațional modern și actual, un proces adaptat viitorului.

Pe acelaşi subiect

Dănuț Eremenco CEO MGT Educațional: "Soluțiile recomandate de noi includ o serie de monitoare interactive, care își găsesc utilitatea și aplicabilitatea ... şi accesul la conţinut digital".

Predare modernă și interactivă

Webinarele le-au deschis dascălilor calea spre predarea modernă și interactivă, utilizând o serie de aplicații, platforme educaționale și instrumente pentru predarea online și mixtă, precum tablete și monitoare interactive.

Daniela Popescu, președinte Asociația Interculturală Romano Elene Dacia din Atena: "Încerc prin tot felul de mijloace să îmi îmbunătățesc performanțele digitale... a fost extrem de interesant webinarul".

Daniela Mihaela Vîlcu, profesor Liceul Cervantes București: "Ma simt foarte bucuroasă că am putut sa constat ca este atât de simplu sa identificăm aceste mijloace, care ne facilitează... Multumesc foarte mult tuturor pentru aceast oportunitate".

Specialiștii susțin că unul dintre cele mai mari avantaje ale integrării unor astfel de soluții în procesul educațional este acela că vor stârni interesul elevilor și vor ușura înțelegerea și însușirea noțiunilor predate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Educatie » Tehnologia, un atu în procesul de predare-învățare. Webinarele le-au deschis dascălilor calea spre predarea modernă și interactivă