Antena Meniu Search
x

Video Tinerii români care uimesc o lume întreagă la concursurile de robotică își unesc forțele. "Viitorul ține de acest domeniu"

Dacă elevii din România sunt primii în Europa când vine vorba de olimpiadele la matematică, nici cei împătimiți de robotică nu se lasă mai prejos. După ce au uimit comisiile de jurizare de pe întreg mapamondul prin inventivitate, aceștia au plecat în tabără. Evident, una de robotică, în Bistrița-Năsăud. 

de Redactia Observator

la 21.07.2022, 08:12

Vezi și

"Robotul acesta trebuie să ia cât mai rapid elementele", arată un tânăr. Pare o joacă cu roboţi, însă e de fapt un antrenament. "Îmi dau seama dacă trebuie să scot al doilea element sau pentru a face alceva pentru a nu primi penalizări şi pentru a fi cât mai eficient".

Pasiunea pentru robotică i-a adus în tabără, la Beclean

Sunt 17 echipe la Beclean, în prima din cele două serii de tineri pasionaţi de robotică, invitaţi în tabără. Au venit aici alături de profesorii care îi antrenează. "În sfârşit, după doi ani de pauză, ne-am întâlnit cu bucurie din nou la Beclean. E o idee foarte bună, spun eu, pentru că îi aduce pe elevii pasionaţi de robotică împreună şi în altfel de activităţi decât cele de competiţie", spune prof. Nelia Nicula, organizator. 

Cum, întodeauna, utilul se îmbină perfect cu plăcutul, între două cursuri de programare, elevii se relaxează în hamacele instalate în campusul Colegiului Național Petru Rareș, din Beclean. "Ne place foarte mult în laborator, să construim, să gândim roboţi. Dar acum, fiind obosiţi un pic, în hamac e mai bine", mărturisește un băiat. "Pasiunea mea a început în clasa a noua, când am intrat din curiozitate în departamentul de robotică, asamblare", povestește un altul. 

"Viitorul, practic, ține de acest domeniu, după părerea mea. Pentru că aceşti copii fac lucrurile astea din pasiune", crede prof. Adrian Budiu, coordonator Robotix Hunedoara. Organizatorii spun că această ediție, a şasea, este o reușită totală. "Cu siguranţă, această tabără va fi cea mai frumoasă experienţă din această vară, pentru că, pe lângă faptul că învăţăm foarte multe lucruri noi, vom lega noi prietenii şi ne vom distra împreună", spune o tânără. S-au distrat şi în excursiile organizate în împrejurimi ... pe bicicletă. Tabăra de la Beclean ţine până pe 31 iulie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Educatie » Tinerii români care uimesc o lume întreagă la concursurile de robotică își unesc forțele. "Viitorul ține de acest domeniu"