Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Dai viaţă lucrurilor pe care le practici în şcoală." Mai mulţi elevi din România construiesc de la zero maşini robot

Zeci de elevi din toată ţara s-au adunat la Bistriţa Năsăud pentru o competiţie de lupte. Nu între ei, ci între maşinile robot pe care le-au construit de la zero. Sunt tineri pasionaţi de robotică care se perfecţionează în acest domeniu într-un mod distractiv.

de Redactia Observator

la 07.07.2022 , 08:44

Zeci de elevi din mai multe judeţe din ţară şi-au pus inteligenţa la bătaie pentru a crea o altfel de inteligenţă. Una artificială. Iar dacă aruncăm o privire în sala de creaţie vedem pe lângă miile de şuruburi şi piese electronice, şi primele rezultate: maşinuţe teleghidate, pregătite să intre în competiţia de luptă.

Pentru unii dintre elevi, pasiunea pentru robotică s-a dezvoltat în timp. Fiecare participant are o poveste.

O echipă de robotică funcţionează ca o mică companie, îi ai pe cei care fac produsul, robotul, îi ai pe cei care programează, programatorii şi pe cei care se ocupă pentru reclamă şi pentru sponsori, spune un elev.

Vezi și

Iar pentru mulţi elevi, pasiunea a venit după multe ore de informatică şi fizică.

Pe acelaşi subiect

Ducându-te într-o sală de robotică şi într-un grup de robotică, unde dai viaţă efectiv lucrurilor pe care le practici în şcoală. (...) E foarte satisfăcătoare toată senzaţia, spune unul dintre elevi.

Echipele au trebuit să creeze de la zero vehicule robotizate

În competiţia de la Bistriţa, echipele au trebuit să creeze de la zero vehiculele robotizate. Profesorii şi organizatorii sunt mândri de acest eveniment care facilitează accesul elevilor la tehnologie.

prof. Dorel Nicoară, profesor de fizică: Viitorul sună bine. (...) Încercăm să punem Bistriţa pe harta roboticii, şi uite se pare că reuşim.

Camelia Tabără, vicepreședinte Consiliul Județean Bistrița-Năsăud: Este una din pasiunile cele mai frumoase, spunem noi, şi ne bucurăm că de la an la an creşte. (...) Putem să ne pensionăm liniştiţi că viitorul e în mâini bune.

Câștigătorii locurilor întâi vor fi premiaţi cu câte o mie de lei. Iar locurile doi şi trei cu câte 500 de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Inedit » "Dai viaţă lucrurilor pe care le practici în şcoală." Mai mulţi elevi din România construiesc de la zero maşini robot