Antena Meniu Search
x

Video Titularizare 2023. O profesoară a izbucnit în plâns când a văzut unde a intrat, cu nota 8,25

Titularizare 2023. Luptă aprigă pentru un loc la catedră. Zeci de profesori s-au bătut pentru un singur post la istorie sau cinci la biologie, în Capitală. Un fost olimpic la matematică a rămas fără post la Cluj-Napoca, deşi luase 10 la examenul de titularizare. În alte oraşe, candidaţii au concurat direct pentru suplinitori. Locurile sunt ocupate de dascăli cu vechime şi în prag de pensie. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 27.07.2023, 20:20

Vezi și

Reporter: Fericire? 

Profesoară: Mare fericire. Am reuşit să iau a două notă pe București la materia Informatică şi TIC, prima opțiune pe care o aveam a fost liberă şi...

Cu 8,25, Ştefania vine de la Constanţa şi a reuşit să obţină cu greu un post la catedră de informatică a Colegiului Spiru Haret din Bucureşti. Nu la fel de fericiţi au fost toţi aspiranţii la catedră. Mădălin, olimpic la matematică din clasa a patra, a luat 10 la examen, dar nu a avut succes la repartizare. 

Mădălin: Post n-am luat, că era doar la privat. Anul ăsta au fost prea puţine posturi titularizabile, că aşa, posturi sunt şi pe perioadă determinată. 

Pe acelaşi subiect

Roxana a venit la Titularizare pentru a şasea oară

Roxana predă tot matematică. La Târgu Jiu nu a avut loc. Acum se gândeşte dacă să se mute cu familia şi cei doi copii la Bucureşti. 

Roxana: Stat şi privat, sunt 29 de locuri pe Bucureşti.

Reporter: Și concurenţi?

Roxana: 99 de înscriși la nivel național. 

Reporter: A câta oară veniți la titularizare? 

Roxana: Cred că a şasea oară...

Alex Prunean, reporter Observator: În judeţul Cluj, din totalul celor 1.300 de candidaţi, 59%, adică 740 dintre ei au obţinut notă peste 7, deci, au putut spera la un post pe o perioadă nederminată. Sunt disponibile numai 137 de locuri, cele mai multe, că educatori-puericultori, adică la creşă. 

Posturi libere pentru educatori în Bucureşti

Şi la Bucureşti tot pentru educatori au fost cele mai multe posturi libere.

Elena Ştefan, ISMB: Avem a două situație, unde numărul de candidați depășește numărul de posturi sau catedre disponibile vacanțe învățători, unde din 383 de candidați, 133 au obținut note între 7 și 10, și avem 108 posturi sau limba și literatură română au la dispoziție 15 posturi. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: În București, sunt disponibile un post sau două pentru istorie, educație plastică sau educație muzicală. La polul opus, însă, sunt materii că matematică, fizică sau informatică, unde cererea este foarte mare. 

Din cele 195.000 de posturi de profesori titulari, o treime sunt ocupate de dascăli cu vârsta între 55 şi 65 de ani. Cei mai puţini sunt tinerii până în 30 ani: 20.000 de învăţători şi profesori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Titularizare 2023. O profesoară a izbucnit în plâns când a văzut unde a intrat, cu nota 8,25