Video Titularizare 2023. O tânără a început să plângă când a văzut ce notă a primit. "Nu mi-a venit să cred"
Dezastru la titularizare. Mai bine de jumătate dintre aspiranţii la un post la catedră au picat examenul. 12 candidaţi au luat nota 1, iar 26 au fost eliminaţi pentru că au încercat să fraudeze examenul. Este vorba, teoretic, despre cei care ar trebui să fie modele pentru elevii lor, dar care nu au promovat examenul nici cât elevii de la Bac.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
52% dintre candidaţi nu au luat nici măcar nota 7, pragul care le-ar asigura, teoretic, angajarea pe o perioada nedeterminată în sistemul de învăţământ. Bianca visează să devină profesoară de educaţie fizică. Sau măcar suplinitoare. Azi, însă, nu ar avea cu ce să se laude în faţa copiilor.
Bianca: Am luat 2,75 şi sunt sigură că am scris mult mai mult. Am început sa plâng, pentru ca nu mi-a venit sa cred, știu că am făcut de cel puțin 5.
Rezultatele sunt dezastruoase în toată ţara. Procentul promovaţilor rămâne sub limita de 50 la sută. Iaşul are cele mai bune note, iar Tulcea - cele mai proaste. La nivel naţional, 12 candidaţi au luat nota 1.
Rezultatele sunt dezastruoase în toată ţara
Elena Ștefan, Purtător de Cuvânt ISMB: Considerăm că au nevoie de pregătire suplimentară sau de mai multă seriozitate, spun eu. 31 50 Este una dintre profesiile care presupune o pregătire continuă, nu putem lua pauză, nu putem ajunge la concluzia că ştim suficient.
Mădălina Iacob, Reporter Observator: Sunt şi 127 de candidaţi care au luat nota 10. Teoretic, ei ar intra oriunde şi-ar dori la catedră. În practică, locurile disponibile sunt puţine. Cele mai multe la educatori şi învăţători. În Bucureşti, de exemplu, există doar un post liber pentru educaţie plastică si unul pentru istorie. 4 pentru catedra de limba engleză şi 20 la matematică.
În total, 6.800 de posturi au fost scoase la concurs în acest an pentru cei 23 de mii de candidaţi.
Daniela Vișoianu, specialist educație: E o diferenţă foarte mare pentru ce le trebuie ca sa fie buni profesori si ce reprezinta subiectele de la acest examen. 02 25 Exista realmente candidaţi care se duc la acest concurs tratându-l neserios, poate poate reusesc sa ia o nota buna.
Specialiştii spun că o variantă ar fi ca cei cu note foarte mici să nu mai aibă dreptul să se prezinte an de an la acest examen.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰