Antena Meniu Search
x

Video Trei săptămâni până la reluarea anului şcolar, dar multe şcoli sunt în şantier: "Se lucrează intens. După lucrări va arăta impecabil"

Mai sunt trei săptămâni până sună clopoţelul, dar ca de obicei multe şcoli sunt în șantier. Iar asta în condiţiile în care elevii se vor întoarce în bănci mai devreme, în această toamnă, pe 5 septembrie. Deși unele clădiri nu au nici acoperișul gata, edilii dau asigurări că elevii nu vor împărți școala cu muncitorii și renovările vor fi gata la timp.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 17.08.2022, 19:47

Vezi și

Una dintre cele mai mari școli din Târgu Jiu, Școala "Constantin Săvoiu" este în reparații capitale. Peste o mie de elevi vor reveni în bănci din septembrie. Până atunci, curtea se va goli de materialele de construcții și lucrările vor fi gata, promit autorităţile. "Se lucrează intens, sunt foarte mulţi muncitori pe şantier. Această curte care este plină cu moloz şi de material de după lucrări va arăta impecabil", a declarat Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu.

Sunt peste 100 de unități de învățământ în Gorj. Toate vor fi verificate de inspectorii DSP și de pompieri

"Anul acesta, din fericire, avem mai mulţi elevi decât în anii anteriori. Pot să fie siguri că îi aşteaptă o şcoală modernă", a declarat Corina Panduru, director școală. La zece kilometri distanță, în comuna Dănești, peisajul e acelaşi. Două școli s-au transformat în șantiere. Muncitorii lucrează intens și profită de fiecare zi să termine lucrările până se întorc copiii în bănci. Una dintre clădiri a fost modernizată în interior. Acum se lucrează la acoperiș. "În acest an, avem în plan să schimbă acoperişul şi să renovăm interiorul. A fost o condiţie pentru constructor, ca lucrările să fie finalizate până la începerea noului an şcolar", a declarat Mădălin Paliță, primar Dănești.

Altă școală, aceeași situație. "Facem lucrări de igienizare, de modernizare, schimbăm tablele cele vechi şi punem table noi, inteligente", spune primarul. Sunt peste 100 de unități de învățământ în Gorj. Toate vor fi verificate, până la finalul lunii, de inspectorii DSP și de pompieri pentru ca elevii să fie în siguranţă la ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Trei săptămâni până la reluarea anului şcolar, dar multe şcoli sunt în şantier: "Se lucrează intens. După lucrări va arăta impecabil"