Antena Meniu Search
x

Viitorul an şcolar începe cu daruri de la Ministerul Educaţiei. Ce primesc elevii

Un coş cu rechizite, un voucher pentru echipamente sportive şi câte un manual pentru fiecare materie de examen. Viitorul an şcolar începe cu "daruri" de la Ministerul Educaţiei.

de Redactia Observator

la 19.02.2019, 21:06

Vezi și

Un coş cu rechizite, un voucher pentru echipamente sportive şi câte un manual pentru fiecare materie de examen. Viitorul an şcolar începe cu "daruri" de la Ministerul Educaţiei. Cel puţin aşa promite Ecaterina Andronescu, care are 600 de milioane de lei de împărţit elevilor din învăţământul obligatoriu. Până acum, doar cei săraci primeau ajutoare de la stat.

Caiete dictando, de matematică, penar, creioane colorate şi trusă de geometrie sau caiete studenţeşti, în funcţie de vârstă. Este noul coş cu rechizite pe care elevii din toată ţara l-ar putea primi din luna septembrie a anului viitor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

600 de milioane de lei va acorda din bugetul de la educaţie Ecaterina Andronescu pentru rechizite, dar şi vouchere pentru sport. Pentru materia educaţie fizică, elevii vor primi un tichet cu care îşi vor putea cumpăra îmbrăcăminte şi încălţăminte sportivă.

Coşul de rechizite gratuite este binevenit, mai ales în familiile numeroase de la ţară.Bugetul alocat pentru învăţământ în 2019 este cu 10 miliarde mai mare faţă de anul trecut.

Sunt bani cu care Ministerul Educaţiei trebuie să acopere şi creşterile salariale ale cadrelor didactice, pregătirea acestora, voucherele de vacanţă, dar şi datoriile pe care le are de achitat pentru hotărârile judecătoreşti din trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Viitorul an şcolar începe cu daruri de la Ministerul Educaţiei. Ce primesc elevii