Antena Meniu Search
x

Video Vrea salariu de 4.000 de euro la finalul facultăţii. Unde plănuieşte să se angajeze Daria peste 3 ani

E concurenţă record la facultăţile tehnice din Bucureşti. 10 candidaţi se luptă să intre pe un loc la Politehnică, iar la ASE s-au înscris 11% dintre absolvenţii de liceu din România. Calculatoarele şi cibernetica sunt în top. În premieră, procentul fetelor aproape îl egalează pe cel al candidaţilor băieţi. Cu toţii sunt motivaţi de pasiunea pentru jocuri video, dar şi de salariile de mii de euro.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 17.07.2023, 20:21

Vezi și

Gluma cu "Fetele de la Poli sunt baieti de treabă" nu mai este valabilă şi în acest an. Dacă ne uităm acum în amfiteatru, peste 40% dintre candidaţi sunt fete. "E tare, mă încântă ideea asta foarte mult. În securitate IT aş vrea să lucrez. 08 28 În primul rând, este un domeniu foarte bine platit si iti ofera libertate mare, poti sa lucrezi cu calculatorul de oriunde iti doresti", spune o tânără.

La examenul de la Calculatoare, din Facultatea de Automatică, s-au prezentat 10 candidaţi pe loc

Intimidant sau nu, pasionaţii de tehnologie duc o bătălie grea săptămâna aceasta. La examenul de la Calculatoare, din Facultatea de Automatică, s-au prezentat 10 candidaţi pe loc. Şi fete, şi băieţi. "Automatică şi calculatoare, Electronică şi Inginerie Medicală în special. Robotică, anul acesta, cu o căutare foarte mare. Sunt candidati care au venit cu note foarte bune si cu concursuri care se dau inainte", a declarat Mihnea Costoiu, rector Politehnica. Piaţa muncii e foarte ofertantă în acest domeniu. Iar criza inginerilor aduce şi salarii uriaşe pentru candidaţi. "1000 de euro pe lună la debut, cu cât rămâne mai mult în şcoală, face şi masterat. Şefii de promotie au plecat in primul job cu 4.000 de euro in acest an. Avem nevoie de peste 600.000 de ingineri in urmatorii 10 ani", a declarat Mihnea Costoiu, rector Politehnica.

Numărul se măreşte pe măsură ce investiţiile în industrie cresc. Aşa că negocierea beneficiilor e prima condiţie pentru tineri. "Să lucrez la Raleigh sau la Ubisoft, la o companie foarte mare de jocuri. Cu un salariu foarte mare! Cat mai mare posibil. 3.000, 4.000 de euro, in teorie cat mai mult. Sunt sanse mare, de asta mi-a placut si domeniul", a declarat Daria. "Eu as vrea sa fiu inginer software, tot ce tine de aplicatii, interiorul unei aplicatii. Imi place sa inteleg calculatorul, imi place sa fac chestii pe calculator, evident ca si banii sunt un plus", spune o altă tânără.

Cibernetica e următoarea în top, cu 8 candidaţi pe loc. Anul acesta, Academia de Studii Economice a înregistrat un record la înscrieri - 11% dintre absolvenţii de liceu. Asta înseamnă că peste 10.000 de tineri şi-au depus dosarul cu eseul motivaţional. Următorii la rând pentru admiterea pe bază de examen sunt candidaţii la Facultatea de Drept de la Universitatea din Bucureşti şi Facultatea de Medicina Carol Davila. Cu o concurenţă de 5 pe loc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Educatie » Vrea salariu de 4.000 de euro la finalul facultăţii. Unde plănuieşte să se angajeze Daria peste 3 ani