Antena Meniu Search
x

Video Zilele în care elevii din Bucureşti sunt scutiţi de şcoală. Absenţe motivate pe perioada grevei STB

Un anunţ important pentru părinţii care îşi fac griji în continuare pentru cum vor ajunge copiii lor la şcoală mâine dimineaţă. Inspectoratul Şcolar a decis motivarea absenţelor pentru elevii din Bucureşti, afectaţi de greva STB.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 24.01.2022, 20:09

Vezi și

Elevii din Capitală vor avea "scutire" pe o perioadă incertă, în funcţie de cât ţine greva. Recomandarea care vine de la Ministerul Educaţiei, respectiv Inspectoratul Şcolar din Bucuresti este ca şcolile să găsească soluţii de orice fel pentru copii. Asta include chiar şi trecere în online a cursurilor acolo unde copiii nu pot ajunge la ore. 

Absenţe motivate pe perioada grevei STB

Potrivit comunicatului, zilele când se aplică scutirea sunt 20 si 21 ianuarie, adică joia si vinerea trecută, atunci când a început greva STB. Astăzi copiii sunt liberi, iar mâine elevii vor fi iar scutiţi. Nu prea mult timp, însă! Dacă problemele vor continua toată săptămâna, atunci copiii vor trece automat în online. E o soluţie pentru părinţii care au plătit zilele acestea destul de mult pentru un serviciu de taxi pentru a-i trimite pe cei mici la şcoală

Greva STB. Șoferii care riscă să fie concediați

Greva în transportul public de suprafaţă în Capitală continuă. În a cincea zi de grevă STB, directorul companiei a anunțat că face angajări. A publicat deja pe site-ul societăţii care sunt cerinţele pentru cei care vor să devină şoferi de autobuze. Luni dimineață, doar un sfert dintre troleibuze, tramvaie şi autobuze au ieşit pe traseu. Restul şoferilor şi vatmanilor sunt ameninţaţi cu concedierea. În plus, directorul STB a făcut şi o plângere pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru cei care protestează. 

De cealaltă parte, liderul sindicatului reprezentativ din STB a anunţat că îşi va da demisia din PSD şi din funcţia de Consilier General al Primăriei Capitalei pentru ca nimeni să nu mai spună că protestele au un substrat politic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Educatie » Zilele în care elevii din Bucureşti sunt scutiţi de şcoală. Absenţe motivate pe perioada grevei STB