Antena Meniu Search
x

Prima școală din Capitală care trece la cursuri online din cauza infectărilor cu Covid. 41 de elevi și 11 profesori, confirmați pozitiv

Colegiul Național Ion Luca Caragiale este prima școală din București care trece integral online timp de 10 zile. 11 profesori și 41 de elevi ai instituţiei au fost confirmați cu Covid-19.

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 15:44

Prima școală din Capitală care trece la cursuri online din cauza infectărilor cu Covid. 41 de elevi și 11 profesori, confirmați pozitiv
- Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

"Colegiul Național I.L. Caragiale va desfășura activitate online pe art. 6 din ordinul comun. Cu aprobare DSPMB și ISMB, prin hotărâre CMBSU", informează Inspectoratul Școlar al Municipiului București, potrivit Hotnews. Potrivit hotărârii, elevii vor trece la ore online de marți 25 ianuarie până miercuri, 2 februarie, ziua de luni, 24 ianuarie, fiind zi liberă.

Noul ordin comun al ministerului Educației şi ministerului Sănătății prevede că o școală trece integral online timp de 10 zile atunci când cel puțin jumătate din numărul claselor au activitatea fizică suspendată, ca urmare a faptului că s-au înregistrat trei cazuri confirmate într-un interval de șapte zile în rândul elevilor. Pe de altă parte, decizia ca o școală să treacă online poate fi luată și ca urmare a îmbolnăvirilor în rândul profesorilor.

Când se închid școlile și când se reiau cursurile în format fizic

La apariția a trei cazuri de COVID-19, într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe, cursurile se vor desfășura online pentru următoarele 10 zile, începând cu ziua următoare celei în care a fost confirmat al treile caz.

Pe acelaşi subiect

La data suspendării cursurilor în 50% dintre clasele sau grupele unei unități de învățământ, aceasta va suspenda prezența fizică la nivelul întregii unități, pentru 10 zile.

Măsură suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.

În situația în care în aceeași sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile cu prezența fizică pentru clasa în care au fost confirmate cazurile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

Elevii din schimbul următor continuă cursurile cu prezența fizică după o dezinfectare prealabilă a sălii de clasa.

Preșcolarii sau elevii care au interacționat în mod frecvent cu un caz confirmat vor fi carantinati, astfel:

  • 10 zile cei nevaccinați sau care n-au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, respectiv
  • 5 zile cei vaccinați sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.
  • Aceștia vor continua cursurile în sistem online.

La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunță conducerea unității de învățământ /instituției conexe care va infonna DSP/DSPMB. În urma anchetei epidemiologice DSP/DSPMB va stabili care sunt contactii direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Prima școală din Capitală care trece la cursuri online din cauza infectărilor cu Covid. 41 de elevi și 11 profesori, confirmați pozitiv