Antena Meniu Search
x

Academia Americană de Film ''condamnă'' acțiunile lui Will Smith şi începe o analiză oficială a incidentului de la premiile Oscar

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice a condamnat, într-o declaraţie emisă luni, acţiunile lui Will Smith, câştigătorul premiului pentru cel mai bun actor, după ce starul din "King Richard" a urcat pe scenă şi l-a pălmuit pe prezentatorul Chris Rock în timpul ceremoniei de duminică a premiilor Oscar, transmite CNN.

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 07:45

Will Smith
Will Smith - Profimedia Images

"Academia condamnă acţiunile domnului Smith la spectacolul de aseară", se arată în declaraţie. ''Am început oficial o analiză a incidentului şi vom analiza acţiunile şi consecinţele ulterioare, în conformitate cu Statutul nostru, Standardele de conduită şi legea din California'', se mai arată în document. 

Chris Rock nu a depus plângere la poliţie

Potrivit CNN, care citază două surse apropiate discuţiilor, cel puţin o duzină de membri ai Academiei s-au întâlnit virtual, luni dimineaţă, pentru a discuta despre un răspuns la pălmuirea lui Rock de către Smith. Întâlnirea a fost descrisă ca fiind "aprinsă" şi "divizată", iar în urma ei nu s-a ajuns la niciun acord cu privire la acţiunile ulterioare.  

Cei doisprezece sunt descrişi ca fiind membri influenţi şi recunoscuţi ai Academiei, inclusiv actori şi regizori. Grupul nu are nicio putere disciplinară, dar participanţii la discuţii sunt consideraţi suficient de importanţi pentru a influenţa Consiliul Guvernatorilor Academiei în orice răspuns ar putea avea.  

Consiliul Guvernatorilor Academiei are puterea de a disciplina membrii care încalcă codul de conduită prin vot pentru suspendarea sau expulzarea din Academie. Nu este clar dacă conducerea Academiei plănuieşte să se întâlnească pentru a discuta despre această situaţie fără precedent. Rock a ales să nu depună plângere împotriva lui Smith în legătură cu altercaţia de pe scenă, potrivit Departamentului de Poliţie din Los Angeles. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Entertainment » Academia Americană de Film ''condamnă'' acțiunile lui Will Smith şi începe o analiză oficială a incidentului de la premiile Oscar