Antena Meniu Search
x

Video Artem Ovcharenco şi Anna Tikhomirova, unul dintre cele mai frumoase cupluri de la Teatrul Bolshoi au dansat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti

Artem Ovcharenco şi Anna Tikhomirova, prim balerini şi parteneri pe scena teatrului Balşoi, au fost invitaţii de onoare în aceste zile ai celei de-a zecea ediţii a proiectului Revolve Dance Festival - cel mai important workshop de balet din Estul Europei. Cei doi sunt parteneri acasă şi în viaţă.

Rosse Stan
de Rosse Stan

la 27.07.2021, 15:31

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Acest proiect a pornit din dragostea unei mame. Izabela Rudolf, mamă de balerină, şi-a redirecţionat cariera spre pasiunea fiicei ei şi astfel a apărut Festivalul. 

Alexei Moskalenko, profesor de balet: Când mergi la muzeu, vezi operele unui artist din urmă cu 200 de ani. Nu vrei să schimbi asta. Dansatorii ruşi predau în toată lumea ceea ce ştiu, păstrează tradiţia. Este un sistem foarte vechi şi respectat în jurul lumii. Acel gen de consecvenţă, creează rezultate bune. 

Bune, puţin spus. Mai corect ar fi "Rezultate incontestabile" Dar să-i cunoaştem pe amândoi, Artem este primul balerin din familia lui, în schimb, prin venele Annei... curge magia dansului.  

Anna Tikhomirova, prim-balerină: Eu nu am avut altă alegere, pentru că tatăl meu este balerin, este solist. Sora mea mai mare dansează şi ea, iar la 6 ani a fost prima dată când am ieşit pe scena sălii de concerte de la Kremlin, în baletul Spărgătorul de nuci. 

Pe acelaşi subiect

Dacă nu v-aţi dat încă seama din felul în care se privesc unul pe celălalt, vă spunem noi. De 13 ani cei doi formează un cuplu şi în viaţa privată. 

Artem Ovcharenco & Anna Tikhomirova: Una dintre cele mai romantice situaţii a fost nunta noastră. Am fost împreună 8 ani. Ne-am hotărât să facem o nuntă frumoasă şi să povestim istoria dragostei noastre. Am dansat 4 dansuri diferite şi unul dintre ele au fost pe apă. Era focul de artificii şi noi dansam. Iar înainte ne-am dat câte un jurământ unul altuia. Acest moment când stăteam şi ascultam fiecare jurământul celuilalt. Eu am plâns şi Artem a lăcrimat. Nu ştiam cum o să dansăm după!

Au deja 2 copii, o fetiţă de 4 ani şi un băieţel de 1 an, iar Anna ne-a mărturisit că s-a întors pe scenă la doar 2 luni de la naştere. 

Artem Ovcharenco & Anna Tikhomirova: Ei dansează permanent, avem impresia că e în sânge. Fiica mea are picioare de balet. A fost vreun moment în care aţi simţit să renunţaţi? 

Artem Ovcharenco, prim-balerin: Cred că fiecare om are. Ai venit de mic în această artă, ai depus atât efort şi dacă poţi acum să dansezi, trebuie să dansezi. 

Cei 4 au şi o tradiţie - în fiecare an, pe 31 decembrie, de ziua lui, sunt toţi împreună. Unul pe scenă-pentru că Artem dansează rolul prinţului în Spărgătorul de nuci. Iar Anna şi copiii nu lipsesc niciodată din sală. Şi ar mai fi un secret al frumuseţii relaţiei lor. Cei doi spun că se aleg unul pe altul zi de zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Entertainment » Artem Ovcharenco şi Anna Tikhomirova, unul dintre cele mai frumoase cupluri de la Teatrul Bolshoi au dansat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti