Antena Meniu Search
x

Video Cannes 2023. "Anatomia unei căderi" a câştigat marele premiu Palme d'Or. Regizoarea Justine Triet l-a criticat pe Macron în discursul de mulţumire

Cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes s-a încheiat cu ceremonia de premiere a marilor câştigători. Pelicula "Anatomia unei căderi" a regizoarei Justine Triet a câştigat marele premiu Palme d'Or. Regizoarea franceză este a treia femeie care câștigă mult râvnitul trofeu. În discursul ţinut în faţa marilor vedete ale cinematografiei mondiale, l-a arătat cu degetul pe preşedintele Macron pentru modul în care a gestionat protestele sociale.

de Redactia Observator

la 28.05.2023, 20:25

Vezi și

Marea câştigătoare din acest an este regizoarea Justine Triet cu pelicula "Anatomia unei căderi". Cineasta în vârstă de 44 de ani a uimit publicul de la Cannes mai întâi cu filmul său, şi apoi cu discursul de la gală, în care l-a criticat pe preşedintele Emanuel Macron. "În acest an, țara a fost traversată de o contestare istorică extrem de puternică și unanimă a reformei pensiilor. Această contestare a fost negată și reprimată într-o manieră șocantă. Această schemă a puterii dominatoare din ce în ce mai lipsită de complexe se răsfrânge în toate sferele societății", a declarat Justine Triet, regizoare.

Filmul "Anatomia unei căderi" este un thriller despre o profesoară care încearcă să-şi dovedească nevinovăţia când este acuzată de moartea soţului ei. În aceeaşi peliculă a triumfat un câine Border Colli, pe nume Messi, recompensat cu premiul Palme Dog. Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit actorul japonez Koji Yakusho pentru rolul său din "Zile perfecte", în timp ce Merve Dizdar, de origine turcă, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din "Iarba uscată". Marele Premiu pentru lung metraj a mers către regizorul britanic Jonathan Glazer pentru pelicula "Zona de Interes" ce reconstituie viaţa de familie a unui comandant dintr-un lagăr de exterminare de la Auschwitz.

Dacă juriul a ales câştigătorii în materie de filme, publicul a împărţit trofee în materie de modă. Marion Cottilard a fost considerată cea mai prost îmbrăcată vedetă după ce a optat pentru pantaloni scurţi şi un taior. Nici Heidi Klum nu a scăpat de critici. Rochia galbenă în care a apărut pe covorul roşu a lăsat la vedere mai mult decât şi ar fi dorit modelul. Jennifer Lawrence şi Lily Rose Depp au fost în schimb apreciate pentru alegerile vestimentare. Actriţa şi regizoarea Jennifer Lawrence a purtat o elegantă rochie roşie şi o pereche de şlapi. Criticilor li s-a părut însă o ţinută inedită, iar vedeta a primit numai laude. Lily Rose Depp a uimit publicul cu ţinuta pe care a purtat-o, o rochie scurtă, neagră cu paiete, marca Channel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Entertainment » Cannes 2023. "Anatomia unei căderi" a câştigat marele premiu Palme d'Or. Regizoarea Justine Triet l-a criticat pe Macron în discursul de mulţumire