Antena Meniu Search
x

Cine a fost Alec John Such, membru fondator al trupei Bon Jovi, care a murit la 70 de ani

Alec John Such, primul basist şi membru fondator al trupei americane de muzică rock Bon Jovi, a murit la vârsta de 70 de ani, a anunţat duminică solistul Jon Bon Jovi, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 06.06.2022, 11:51

Cine a fost Alec John Such, membru fondator al trupei Bon Jovi, care a murit la 70 de ani
Cine a fost Alec John Such, membru fondator al trupei Bon Jovi, care a murit la 70 de ani - Profimedia Images; Getty Images

"Avem inima frântă de durere să aflăm că dragul nostru prieten Alec John Such a murit'', a postat Bon Jovi. "Era un original. Ca membru fondator al Bon Jovi, Alec a fost parte integrantă din formarea trupei. Ca să fiu sincer, ne-am găsit drumul unul către celălalt prin el. A fost prieten din copilărie cu Tico [Torres] şi l-a adus pe Richie [Sambora] să ne vadă cântând. Alec a fost mereu sălbatic şi plin de viaţă. Astăzi aceste amintiri speciale îmi aduc un zâmbet pe buze şi o lacrimă în ochi. Ne va fi foarte dor de el"

Cu hituri precum "Livin' on a Prayer", "You Give Love a Bad Name" şi "Wanted Dead or Alive", Bon Jovi a umplut stadioanele în anii 1980 în timpul turneelor lor mondiale spectaculoase. Hard rockerii din New Jersey au fost conduşi de cântăreţul Jon Bon Jovi, care a declarat pe Twitter că, "în calitate de membru fondator al Bon Jovi, Alec a fost parte integrantă în formarea trupei". Cauza morţii lui Alec John Such nu a fost precizată.

Cine a fost Alec John Such, membru fondator al trupei Bon Jovi

Născut în Yonkers, New York, pe 14 noiembrie 1951, John Such a cântat cu Sambora în trupa The Message, înainte de a se alătura Bon Jovi. La începutul anilor 1980, John Such era managerul a ceea ce era atunci Hunka Bunka Ballroom din Sayreville, New Jersey.

Pe acelaşi subiect

Jon Bon Jovi a adăugat că Alec John Such a fost prieten din copilărie cu bateristul Tico Torres şi l-a adus pe Richie Sambora să vadă trupa live în concert, înainte ca acesta să se alăture formaţiei în calitate de chitarist principal. Spre deosebire de numeroase trupe contemporane, Bon Jovi a menţinut o imagine mai familială, ceea ce i-a permis să aibă fani în diverse părţi ale lumii.

Bon Jovi se numără printre trupele cu cele mai multe discuri vândute din istoria rockului şi este inclusă în "Rock and Roll Hall of Fame". Alec John Such, care a cântat alături de trupă din 1983 până în 1994, şi Sambora, care a părăsit grupul în 2013, s-au alăturat formaţiei pentru ceremonia de includere în Hall of Fame, în 2018.

"Când Jon Bon Jovi m-a sunat şi mi-a cerut să fac parte din trupa lui în urmă cu mulţi ani, mi-am dat seama curând cât de serios era şi de viziunea pe a avut-o. Sunt prea fericit să fi făcut parte din acea viziune", a spus el. "Aceşti băieţi sunt cei mai buni. Am petrecut atât de multe momente grozave împreună şi nu am fi aici dacă nu ar fi băieţii aceia. Îi iubesc până la moarte şi o vei face mereu". Formaţia Bon Jovi figurează în "Rock and Roll Hall of Fame" alături de artişti şi grupuri legendare precum The Beatles, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Bob Dylan şi Pink Floyd. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Entertainment » Cine a fost Alec John Such, membru fondator al trupei Bon Jovi, care a murit la 70 de ani