Antena Meniu Search
x

Video Cum îi convingem pe copii să mănânce sănătos

Abordăm acum un subiect de maxim interes pentru părinţii din faţa ecranelor! "Nu ştiu ce să mai gătesc azi" capătă altă forţă atunci când ai copil şi când trebuie să îi asiguri celui mic o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. 

de Redactia Observator

la 06.05.2022, 10:05

Vezi și

Iar sarcina devine chiar o provocare când copilul este mofturos. Cum îl dezvăţăm? Prin exerciţiu! Ela Crăciun, mama Zen din mediul online, ne demonstrează că şi legumele pot fi irezistibile pentru cei mici, atunci când sunt preparate cum trebuie.

Ella: Alessia, care este una dintre cele mai mari probleme ale mămicilor? Se confruntă cu copiii lor, ca să mănânce. Vrei să ne povesteşti tu cum ai ajuns să mănânci broccoli? 

Citește și: Fructe care ajută la scăderea colesterolului. Specialiștii le recomandă în dieta zilnică

Alessia: Mama mi-a făcut în paste o cremă de broccoli, a fost delicioasă, apoi am început să mănânc broccoli. 

Pe acelaşi subiect

Ella: Dragi părinţi, cam asta facem noi, ştiu cu câte probleme vă confruntaţi atunci când vă petreceţi ore în şir în bucătărie, iar micuţii voştri se strâmbă. Eu şi Alessia ne-am gândit să vă dăm câteva tipsuri pentru a reuşi să îi faceţi pe copii să mănânce mai bine. Voi trebuie să fiţi exemplul, dacă vreţi ca un copil să mănânce broccoli, voi trebuie să mâncaţi broccoli în faţa lui. În fiecare săptămână încercăm ceva nou. Nu ne place, nu este nicio problemă. Încercăm peste un alt timp. 02.38 Nu renunţăm la acea mâncare după prima încercare, pentru a ne convinge că nu le place şi nu le place trebuie să spună NU de cel puţin 3,4 ori.  Apoi apelăm la mici păcăleli, ascundem alimentul în ceva mai delicios, mai spectaculos, să nu ştie ceea ce mănâncă.

Şi tot cu gândul la o alimentaţie cât mai prietenoasă pentru cei mici, Ela Crăciun a scris o carte. A strâns practic mai multe reţete salvatoare şi vine şi cu părerile specialiştilor. În foarte scurt timp cartea va fi şi lansată. 

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Entertainment » Cum îi convingem pe copii să mănânce sănătos