Antena Meniu Search
x

Galerie foto Globurile de Aur 2022: Premiul pentru cel mai bun actor secundar într-un serial, câștigat de "Jucătorul numărul 001"

Starul din Squid Game, O Yeong-su, a câștigat titlul de "cel mai bun actor în rol secundar într-un serial" la Globurile de Aur din acest an pentru rolul său din drama de succes difuzată pe Netflix.

de Redactia Observator

la 10.01.2022, 11:24

Actorul sud-coreean în vârstă de 77 de ani, care nu a mai câștigat niciodată un Glob de Aur, a obţinut premiul principal pentru interpretarea lui Oh II-nam, denumit și Gazda sau Jucătorul 001.

Jucătorul 001, câştigător la Globurile de Aur 2022

O Yeong-su este primul actor coreean din istoria Globurilor de Aur care a câștigat un premiu, fiind nominalizat alături de actori ca Billy Crudup (The Morning Show), Kieran Culkin (Succession), Mark Duplass (The Morning Show) și Brett Goldstein (Ted Lasso). Victoria sa a fost anunțată luni, în cadrul unei ceremonii private care a avut loc la Los Angeles. Ceremonia clasică de decernare a premiilor a avut loc în absenţa publicului şi fără a fi transmisă la televizor, fiind anulată în urma reacțiilor pornite din cauza lipsei de diversitate a nominalizărilor.

O Yeong-su și-a început cariera de actor pe scenă, apărând în peste 200 de producții de teatru din 1967, înainte de a trece la film și televiziune. De la lansarea care a avut loc în septembrie, Squid Game a devenit cel mai vizionat serial Netflix din 94 de țări, cu 142 de milioane de familii urmărind drama distopică sud-coreeană. În octombrie, O Yeong-su a dezvăluit cât de mult s-a schimbat viața lui de la lansarea serialului.

Pe acelaşi subiect

„Mă simt de parcă plutesc în aer. Mă face să mă gândesc: Trebuie să mă calmez, să-mi organizez gândurile și să fiu cumpătat. M-au contactat atât de mulți oameni și, pentru că nu am un manager care să mă ajute, îmi este greu să gestionez volumul de apeluri și mesaje pe care le primesc. Așa că fiica mea m-a ajutat. Lucrurile s-au schimbat destul de mult. Chiar și atunci când ies într-o cafenea sau undeva așa, acum trebuie să fiu conștient de cum arăt în faţa celorlalţi. Mă face să mă gândesc: Să fii faimos este greu​”, a spus el într-un interviu, potrivit Daily Mail

„Squid Game” este cel mai popular serial Netflix la debut

Squid Game se învârte în jurul unui concurs în care 456 de jucători, toți având datorii financiare imense, își riscă viața pentru șansa de a câștiga un premiu în bani de milioane de dolari. Titlul serialului provine dintr-un joc coreean pentru copii cu nume similar.

Squid Game a fost nominalizat pentru titlul de "Cel mai bun serial dramă de televiziune" la Globurile de Aur anul acesta. Actorul principal al serialului, Lee Jung-Jae, a fost nominalizat și la categoria "Cel mai bun actor într-un serial dramă de televiziune", dar a pierdut în fața lui Jeremy Strong din Succession.

„Squid Game” a fost vizionat de pe 111 milioane de conturi în doar primele 17 zile de când a fost lansat, anunţă Netflix. Pentru a pune această performanţă în context, oficialii companiei spun că este primul serial original care depăşeşte pragul de 100 de milioane în primele 28 de zile petrecute în cadrul platformei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Entertainment » Globurile de Aur 2022: Premiul pentru cel mai bun actor secundar într-un serial, câștigat de "Jucătorul numărul 001"