Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Jazz in the Park Competition 2024 începe pe 5 iulie la Cluj-Napoca. E intrare liberă, iar premiile ajung la 35.000 €

Transilvania devine capitala mondială a jazz-ului. Cluj-Napoca va găzdui, peste jumătate de lună, un festival concurs, care descoperă noi artişti ai genului, din lumea întreagă. Cu toţii ne putem bucura gratuit de spectacol! Dincolo de câştigarea unor premii în bani, concurenţii pot folosi evenimentul pe post de rampă de lansare: din Cluj se pot auzi ulterior pe tot Globul.

de Alex Prunean

la 26.06.2024 , 22:06

13 trupe de jazz din 10 ţări. Atâtea se pregătesc să vină în România şi să facă spectacol la Cluj-Napoca, între 5 şi 7 iulie. Procesul de selecţie a fost unul dur, dat fiind faptul că a existat un număr record de înscrieri pentru cea de-a 7-a ediţie Jazz in the Park Competition.

Începe Jazz in the Park Competition în Cluj-Napoca

"Am avut 246 de trupe din 39 de ţări de pe 3 continente, a durat 3 săptămâni de ascultare efectivă. Concursul ăsta contribuie foarte mult la industria muzicală europeană, avem nişte artişti foarte mişto care s-au înscris şi cred că va fi un concurs foarte bun, un line-up foarte competitiv", a declarat Alin Vaida, organizator.

Vezi și

În acest an, finaliştii vor avea o scenă dedicată, pentru prima dată. Tot în premieră, şi publicul va putea vota prestaţiile, prin intermediul unui cod QR afişat la finalul fiecărei interpretări. Locul de desfăşurare al evenimentului rămâne tot parcul central, iar intrarea este gratuită. 

Pe acelaşi subiect

Intrarea la eveniment este liberă

Totuşi, cei care doresc, îşi pot cumpăra un bilet neobligatoriu pentru a contribui la fondul Jazz in the Park Competition, fond din care sunt sprijinite diferite proiecte culturale. Pe lângă tinerele talente, spectatorii se pot întâlni şi cu invitaţi speciali. Celebrul pianist şi compozitor cubanez Roberto Fonseca vine în România, special pentru eveniment. "Avem şi invitaţi speciali, am construit line-up-ul ăsta încât să facem o combinaţie între artiştii români şi străini. Toţi sunt foarte entuziasmaţi!", spune Denisa Dan, manager festival.

Cei care vin la festivalul muzical vor putea participa şi la ateliere, dar se vor putea răsfăţa şi cu mâncăruri pregătite pe loc. 35.000 de euro este valoarea totală a premiilor puse la bătaie în concurs. 

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Entertainment » Jazz in the Park Competition 2024 începe pe 5 iulie la Cluj-Napoca. E intrare liberă, iar premiile ajung la 35.000 €