Antena Meniu Search
x

Jimmy Karz, actorul din filmul "Matilda", de nerecunoscut. A renunţat la actorie pentru a deveni doctor

Jimmy Karz, actorul care l-a interpretat pe Bruce Bogtrotter în filmul memorabil - Matilda, este de nerecunoscut. Acesta a întors spatele faimei pentru a-şi dedica viaţa meseriei de doctor.

de Redactia Observator

la 24.07.2023, 10:14

Jimmy, acum în vârstă de 38 de ani, a jucat în cea mai memorabilă scenă din filmul lansat în 1996, unde a fost nevoit să mănânce un tort gigant de ciocolată în fața întregii școli.

Rolul foarte bine conturat i-a marcat debutul în actorie. A continuat să joace în drama medicală "ER", alături de nume mari precum George Clooney și Alex Kingston, în 1998, dar şi în filmul lui Adam Sandler, "Cântăreața de nuntă", în rolul de "cel mai studios copil" de la un Bar Mitzvah, potrivit The Sun.

Avea doar 12 ani când a obținut rolul lui Bruce Bogtrotter în adaptarea poveștii lui Roald Dahl. În scena memorabilă, după ce s-a chinuit să mănânce tortul masiv de ciocolată, Matilda - interpretată de Mara Wilson, se ridică și strigă: "Poți să o faci, Brucey", încurajându-i pe ceilalţi elevi să îl susţină. Astfel, Bruce găseşte puterea de a termina întregul tort în ropotele de aplauze ale celorlalţi în ciuda directoarei – doamna Trunchbull ( jucată de actriţa Pam Ferris).

Profimedia

La fel ca și partenera sa de film – Mara, Jimmy a lăsat în urmă lumea actoriei și a ales să se concentreze asupra educației sale. În 2017 a absolvit ca doctor la Philadelphia College of Osteopathic Medicine. A spus că a fost atras de medicina osteopatică, deoarece se concentrează pe "ajutorarea întregului pacient". 

VEZI ÎN GALERIA FOTO CUM ARATĂ ACTORUL JIMMY KARZ ÎN PREZENT

Vorbind despre Matilda într-un interviu pentru publicația medicală The Do, el a spus: "Scena aia a durat aproximativ trei săptămâni pentru a fi filmată... Trebuia să fiu toată ziua pe platou și trebuia să port aceeași ținută în fiecare zi. Ciocolata era deja încrustată pe cămașa pe care o purtam. În fiecare zi trebuia să am ciocolata pictată pe față așa cum a fost pictată cu o zi înainte. Am disprețuit mirosul de ciocolată câteva săptămâni după aceea. Mi-am dat seama atunci că actoria nu este ușoară. Sunt implicate multă pricepere și profesionalism."

Ce s-a întâmplat cu actriţa Mara Wilson, după rolul din Matilda

Mara Wilson a renunțat la actorie în 2000, la doar patru ani de la lansarea filmului "Matilda". În loc să devină o celebritate cu normă întreagă, Wilson, în vârstă de 13 ani, a renunțat la viața de pe micrul ecran pentru a deveni scriitoare.

A studiat la Universitatea din New York, "unde copiii vedete vin să moară" și a continuat să contribuie scriind propriile proiecte. Wilson are un memoriu numit „Where Am I Now?” detaliind perioada pe care a avut-o ca - mică vedetă - și modul în care i-a influențat viața. Şi-a scris propria piesă în 2013, numită "Sheeple", urmând să câştige un loc la New York International Fringe Festival din 2013. Cu toate acestea, a susţinut deseori că tratează actoria doar ca pe un hobby. 

Profimedia

Într-un interviu pentru Parade, Wilson a dezvăluit că faima ei devenise prea copleșitoare pentru a se bucura de ea la o vârstă atât de fragedă. Mama ei a murit în același an în care a fost lansată Matilda și, deși filmul a ajutat-o să facă față pierderii, a descoperit că tot ceea ce își dorea era "să fie un copil normal".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Entertainment » Jimmy Karz, actorul din filmul "Matilda", de nerecunoscut. A renunţat la actorie pentru a deveni doctor