Antena Meniu Search
x

Justin Bieber îşi vinde drepturile muzicale pentru 200 de milioane de dolari. Catalogul artistului include peste 290 de piese

Justin Bieber și-a vândut catalogul muzical către Hipgnosis Songs Capital, finanțată de Blackstone, pentru 200 de milioane de dolari, a anunțat marți compania, marcând cea mai recentă tranzacție de drepturi de succes din industrie. Vânzarea se zvonește de săptămâni întregi.

de Redactia Observator

la 24.01.2023, 22:35

Justin Bieber
Justin Bieber - Profimedia Images

Hipgnosis nu a dezvăluit în mod public termenii tranzacției, dar o sursă apropiată a declarat pentru AFP că aceasta valorează aproximativ 200 de milioane de dolari. Câteva vedete contemporane, printre care Justin Bieber și Shakira, au vândut cote mari din operele lor - ambele celebrități au încheiat, de asemenea, contracte cu Hipgnosis - dar frenezia vânzărilor a luat avânt în primul rând cu artiști cu tradiție, precum Bob Dylan și Bruce Springsteen.

Sumele amețitoare - catalogul lui Springsteen a ajuns la Sony pentru o jumătate de miliard de dolari - sunt considerate pariuri sigure atât pentru artiștii mai în vârstă care își pun în ordine finanțele, cât și pentru investitorii care se pot baza pe randamente consistente din muzica testată în timp.

Justin Bieber, unul dintre cei mai bine vânduți artiști din toate timpurile

Cataloagele artiștilor mai tineri sunt văzute ca un "teritoriu mai riscant", dar Bieber este unul dintre cei mai bine vânduți artiști din toate timpurile, iar acum Hipgnosis are partea sa în unele dintre cele mai mari hituri ale secolului 21, inclusiv "Baby", "Sorry" și "Love Yourself".

Hipgnosis Songs Capital este un proiect de un miliard de dolari între gigantul financiar Blackstone și compania britanică Hipgnosis Song Management. Potrivit înțelegerii, Hipgnosis a cumpărat drepturile de autor de publicare ale lui Bieber pentru catalogul său de 290 de melodii - toată muzica sa lansată înainte de 31 decembrie 2021 -, inclusiv cota de autor.

Aceasta include, de asemenea, drepturile sale de artist pentru înregistrările sale masterale profitabile, precum și drepturile de autor pentru drepturile vecine - un drept prin care proprietarul său primește o plată de fiecare dată când un cântec este redat în public. Dar, în timp ce Hipgnosis va primi veniturile, Universal, vechea casă a lui Bieber, va continua să administreze catalogul, potrivit Variety.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Entertainment » Justin Bieber îşi vinde drepturile muzicale pentru 200 de milioane de dolari. Catalogul artistului include peste 290 de piese