Antena Meniu Search
x

Kalush Orchestra scoate la licitaţie trofeul Eurovision 2022. Cu banii obţinuţi, vor ajuta armata ucraineană

Kalush Orchestra a anunţat că va vinde prin licitaţie trofeul Eurovision câştigat sâmbătă, banii obţinuţi urmând să ajungă la o fundaţie care ajută armata ucraineană şi Ucraina, relatează ukrinform.net, citat de news.ro

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 15.05.2022, 20:07

Kalush Orchestra scoate la licitaţie trofeul Eurovision. Cu banii obţinuţi, vor ajuta armata ucraineană
Kalush Orchestra scoate la licitaţie trofeul Eurovision. Cu banii obţinuţi, vor ajuta armata ucraineană - eurovision.tv

“Plănuim să scoatem trofeul la licitaţie şi să donăm toţi banii unei fundaţii care ajută forţele armate şi Ucraina. Urmează să alegem una. Mulţi oameni deja fac donaţii din străinătate şi poate şi mai mulţi ar vrea să doneze. Iar acest lucru îi va motiva. Va fi în beneficiul Ucrainei”, a explicat liderul trupei, Oleh Psiuk.

Ucraina, câştigătoare la Eurovision 2022. România, locul 18

Eurovision 2022 şi-a ales în sâmbătă noapte câştigătorul. Astfel, Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra cu piesa Stefania a reuşit să cucerească publicul european, dar şi pe cel australian şi şi-a adjudecat victoria cu un total de 631 puncte, fiind a doua victorie  a Ucrainei în ultimii 6 ani. WRS, reprezentantul României s-a clasat la Eurovision 2022 pe locul 18, cu un total de 65 de puncte.

Republica Moldova, reprezentată anul acesta de Zdob şi Zdub, alături de Fraţii Advahov , cu piesa Trenuleţul, a fost şi ea prezentă în marea finală de la Torino. Vecinii noştri de peste Prut au reuşit cu veselia lor să adune un total de 253 puncte, rezultat care i-a clasat pe pozitia a şaptea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Entertainment » Kalush Orchestra scoate la licitaţie trofeul Eurovision 2022. Cu banii obţinuţi, vor ajuta armata ucraineană