Antena Meniu Search
x

Regizorul Wolfgang Petersen a încetat din viaţă. Germanul care a regizat "Troia" a murit din cauza cancerului

Wolfgang Petersen, regizorul filmelor „The NeverEnding Story”, „Air Force One”, „Troy”, a murit la vârsta de 81 de ani.

de Antonia Roşu

la 17.08.2022, 11:46

Regizorul Wolfgang Petersen a încetat din viaţă. Germanul care a regizat "Troia" a murit din cauza cancerului
Regizorul Wolfgang Petersen a încetat din viaţă. Germanul care a regizat "Troia" a murit din cauza cancerului - Profi Media

Regizorul german Wolfgang Petersen, cunoscut în special pentru filmele „The NeverEnding Story” şi „Troy” şi pentru că a colaborat cu staruri mondiale precum Clint Eastwood, George Clooney, Harrison Ford, Brad Pitt, a murit din cauza cancerului de pancreas la 81 de ani, scrie Variety.

Cineastul care s-a bucurat de succes în 1983, primind două nominalizări la Oscar pentru „Das Boot”, un thriller al cărui complot se petrece la bordul unui submarin în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a murit, în locuinţa sa din Los Angeles, în braţele soţiei sale, a declarat un purtător de cuvânt, conform news.ro.

Regizorul german a fost nominalizat la Oscaruri de şase ori

În 1984, a lansat primul său film în limba engleză, „The NeverEnding Story”, o adaptare a unei cărţi de succes pentru copii care spune aventurile unui băieţel ce fură un roman dintr-o librărie, înainte de a fi propulsat în povestea ei.

Apoi a regizat filme de acţiune, în special „In the Line of Fire”, cu Clint Eastwood şi John Malkovich, şi „Outbreak”, care relatează lupta autorităţilor americane împotriva unui virus, cu Dustin Hoffman.

Actriţa Glenn Close, care a jucat alături de Harrison Ford în „Air Force One”, a declarat că pentru ea, să fie coordonată de către Wolfgang Petersen, rămâne o amintire specială. „Amintirea mea este aceea a unui om plin de joie de vivre, care a făcut ceea ce i-a plăcut cel mai mult să facă”, a spus actriţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Entertainment » Regizorul Wolfgang Petersen a încetat din viaţă. Germanul care a regizat "Troia" a murit din cauza cancerului