Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Richard Gadd, după isteria provocată de serialul Netflix - Baby Reindeer: "Dacă voiam să fie găsiți oamenii din viața reală, făceam un documentar"

Creatorul Baby Reindeer, Richard Gadd, a transmis că va înceta să mai răspundă miilor de întrebări referitoare la persoanele care au inspirat personajele din serial şi le-a cerut fanilor să nu mai speculeze despre identitatea acestora. După viralizarea serialului, internauţii s-au transformat în adevăraţi detectivi şi au provocat o adevărată isterie, încercând să afle dacă personajele sunt reale. O femeie s-a pâns că a primit amenințări cu moartea.

de Redactia Observator

la 14.05.2024 , 17:50

- Profimedia

Creatorul Baby Reindeer, Richard Gadd, și-a reiterat rugămintea către „detectivii de pe internet” de a înceta să îi mai caute pe omologii din viața reală ai serialului, spunând: "Dacă aș fi vrut ca oamenii din viața reală să fie găsiți, aș fi făcut un documentar".

Gadd a vorbit cu Hollywood Reporter înainte ca Piers Morgan să o intervieveze pe femeia descrisă ca fiind sursa de inspirație din spatele Marthei, un personaj care îl hărţuieşte pe Donny, personajul jucat de Gadd, după ce acesta îi servește o ceașcă de ceai gratuită în pubul în care lucra.

Fiona Harvey, în vârstă de 58 de ani, a descris relatarea lui Gadd ca fiind o "operă de ficțiune" și o "hiperbolă" și a negat că ar fi o hărțuitoare, spunându-i lui Morgan că ia în considerare posibilitatea de a intenta un proces împotriva Netflix și a lui Gadd.

Articolul continuă după reclamă

Isterie în mediul online, după viralizarea serialului Baby Reindeer

După lansarea serialului în luna aprilie 2024, unii telespectatori au început să caute persoanele reale care au inspirat evenimentele din serial. Cu atât mai mult cu cât, în secvenţa de deschidere a show-ului, spectatorilor li se spune prin intermediul unui mesaj că „Aceasta este o poveste adevărată”.

Actorul, scenaristul și regizorul Sean Foley, un prieten al lui Gadd, a fost nevoit să contacteze poliția după ce a fost acuzat pe nedrept pe internet că ar fi un violator. Gadd a cerut atunci oamenilor să nu mai facă presupuneri, spunând că "oamenii pe care îi iubesc, cu care am lucrat și pe care îi admir... sunt prinși pe nedrept în speculații".

"Știu că pentru fiecare rol în parte, au fost cam cinci sau șase persoane care au fost oarecum suspectate ca fiind anumite personaje, chiar și până la managerul pub-ului", a declarat Gadd pentru THR. "Internetul își va face întotdeauna treaba... A fost un videoclip zilele trecute pe care cineva mi l-a trimis cu o persoane care pretindea că este Teri. Nu am întâlnit-o niciodată pe acea persoană în viaţa asta”. El a afirmat că a vrut ca serialul "să fie primit ca o operă de artă și vreau ca [oamenii să se bucure de serial] ca de o operă de artă. Mă numesc Donny Dunn. Exist într-un fel de tărâm fictiv; chiar dacă se bazează pe adevăr, există într-un tărâm fictiv. Haideți să ne bucurăm de lumea pe care am creat-o eu. Dacă aș fi vrut ca oamenii din viața reală să fie găsiți, aș fi făcut un documentar. Am vorbit public despre faptul că nu vreau ca oamenii să o facă, iar dacă încep să joc un joc de whack-a-mole, atunci aproape că mă adaug la asta. Nu cred că voi mai comenta vreodată pe tema asta."

Intimitatea persoanelor care au inspirat personajele din Baby Reindeer, pusă la îndoială

Unele personalități din mass-media, din domeniul juridic și din industrie au criticat cât de puțin mascate par a fi unele dintre elementele fictive reale din Baby Reindeer. "În cadrul industriei de televiziune, în special în cadrul celor cinci foste canale analogice, am rămas toţi cu gura căscată. Treaba asta a fost într-adevăr un mega eșec de conformitate?" a scris Marina Hyde în The Guardian, în timp ce realizatorul de emisiuni TV Russell T Davies a declarat că BBC ar fi fost "mult mai strict" în ceea ce privește conformitatea în Baby Reindeer decât a fost Netflix, adăugând: "Conformitatea și politica editorială ne înnebunesc aici, dar eu măcar pot să dorm noaptea".

Gadd a spus că a trebuit să se coboare singur într-o mentalitate "foarte crudă și foarte deteriorată" atunci când a filmat Baby Reindeer și că a trecut de la 96 de kilograme la 68 de kilograme "pentru că am vrut să mă simt vulnerabil și fragil în corpul meu".

Gadd, despre viaţa de dinainte şi după Baby Reindeer

Reflectând asupra modului în care viața lui s-a schimbat de când serialul a devenit un succes mondial, Gadd a spus că a trecut de la 3.000 de urmăritori pe Instagram la peste 400.000 și că, într-un zbor recent spre Los Angeles, piloții au ieșit din cabină și au cerut să îl întâlnească, ceea ce a fost "destul de suprarealist".

"Încă nu mă consider faimos... Am fost să-i văd pe Pogues zilele trecute și am intrat într-un pub înainte, gândindu-mă naiv că aș putea intra și aș sta jos cu niște prieteni. Dar a fost un adevărat haos", a adăugat el, potrivit The Guardian. "Oamenii veneau tot timpul, tot timpul, împărtășind povești și vorbind despre spectacol și despre cum i-a afectat. M-am gândit că nu mai pot să intru în pub-uri și să mă aștept să stau liniștit într-un colț și să mănânc ceva."

El a spus că, fiind "o persoană foarte conștientă de sine", noua atenție "poate fi o adevărată provocare".

"Mă simt încă destul de mult ca persoana care eram înainte, în multe privințe. Nu sunt foarte mare online, nu postez prea mult și nu citesc prea mult. Nu caut pe Google emisiunea sau pe mine însămi. Încă îmi păstrez o viață liniștită", a spus el. "Dar am observat partea nebună a lucrurilor, atenția publică bruscă, cu oameni care vin la mine și sentimentul brusc că sunt mai mulți ochi pe mine tot timpul."

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Entertainment » Richard Gadd, după isteria provocată de serialul Netflix - Baby Reindeer: "Dacă voiam să fie găsiți oamenii din viața reală, făceam un documentar"