Antena Meniu Search
x

Video Sanremo 2024. Angelina Mango a câştigat festivalul cu melodia "La noia". Va reprezenta Italia la Eurovision

Sanremo 2024. Celebrul festival italian, ajuns la ediţia 74, a fost câştigat de Angelina Mango cu melodia "La Noia", locul doi fiind ocupat de Geolier, iar al treilea de Annalisa. Amfitrionul spectacolului organizat la Teatrul Ariston din Sanremo a fost Amadeus, cunoscutul om de televiziune din Italia, care, anul acesta, a găzduit pentru ultima dată festivalul. El l-a avut alături pe artistul Fiorello.

de Redactia Observator

la 11.02.2024, 15:14

Sanremo 2024. Angelina Mango a câştigat festivalul cu melodia "La noia". Va reprezenta Italia la Eurovision
Sanremo 2024. Angelina Mango a câştigat festivalul cu melodia "La noia". Va reprezenta Italia la Eurovision - Profimedia Images

Topul 5 a fost completat de: Geolier cu piesa "I' p' me, Tu p' te", Annalisa cu "Sinceramente", Ghali cu "Casa mia", Irama cu "Tu no".

Un top cinci compus în întregime din artişti care reprezintă noile generaţii de muzică şi interceptează tendinţele pieţei. "Sunteţi nebuni, mulţumesc din suflet orchestrei, ţie Amadeus, lui Fiorello, echipei mele, familiei mele, vă mulţumesc că aţi venit", a spus, în lacrimi, artista în vârstă de 22 de ani, fiica lui Pino Mango şi a Laurei Valente.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După 10 ani, câştigă trofeul o artistă: ultimul succes a fost în 2014

După 10 ani, câştigă trofeul o artistă: ultimul succes a fost în 2014, când Arisa a câştigat cu "Controvento".

Loredanei Bertè, cu piesa "Pazza", i-a revenit Premiul Criticii "Mia Martini"; Angelina Mango a obţinut şi Premiul "Lucio Dalla Press Room", cu 22 de voturi, şi Premiul "Giancarlo Bigazzi" pentru cea mai bună compoziţie muzicală. Premiul "Sergio Bardotti" pentru cele mai bune versuri i-a fost acordat Fiorellei Mannoia cu "Mariposa".

Avalanşa de votanţi a pus în dificultate televotingul: artiştii şi fanii au semnalat probleme la primirea mesajelor de confirmare. Dar RAI - după verificări corespunzătoare - a precizat că numărul mare de preferinţe a fost primit în mod regulat şi că nu se va pierde niciun vot.

Pentru a încheia ultimul său festival, Amadeus l-a avut alături pe prietenul său Fiorello

Pentru a încheia ultimul său festival, Amadeus l-a vrut din nou alături pe prietenul său Fiorello: showmanul a urcat pe scenă cu o reinterpretare a piesei "Man in Tails", cu un costum luminos cu inserţii de LED-uri, cu dansatori de la Ukrainian Hi-Tech Dance Company din Kiev.

Gigliola Cinquetti a reinterpretat "Non ho l'età", la 60 de ani de când a câştigat festivalul: "Acest cântec a luat drumul său, printre oameni, a devenit al oamenilor, acum este ca şi cum s-ar fi întors acasă".

Clasamentul definitiv de la locul 6 la locul 30: Mahmood, Loredana Bertè, Il Volo, Alessandra Amoroso, Alfa, Gazzelle, Il Tre, Diodato, Emma, Fiorella Mannoia, The Kolors, Mr.Rain, Santi Francesi, Negramaro, Dargen D'Amico, Ricchi e Poveri, BigMama, Rose Villain, Clara, Renga Nek, Maninni, La Sad, BNKR44, Sangiovanni, Fred De Palma.

Câştigătorul concursului reprezintă Italia la Eurovision

Câştigătorul concursului muzicii italiene reprezintă Italia la Eurovision Song Contest. 

Show-ul din seara finală a fost completat cu recitaluri şi momente inedite susţinute de interpreţi îndrăgiţi în zonele amenajate în afara scenei Teatrului Ariston - pe nava de croazieră Costa Concordia, ancorată în largul coastei Sanremo, în Piazza Colombo sau din studioul emisiunii „Viva Rai2!”, situat în faţa teatrului.

Festivalul Sanremo este un festival muzical de tradiţie în Europa

Festivalul Sanremo este un festival muzical de tradiţie în Europa, care a ajuns anul acesta la cea de-a 74-a ediţie. Din 1951, anul debutului, festivalul a avut loc la Cazinoul din Sanremo, dar începând din 1977, toate ediţiile au fost organizate la Teatro Ariston, cu excepţia anului 1990, când a fost găzduit la Nuovo Mercato dei Fiori.

Festivalul a fost o rampă de lansare pentru cântăreţi din Italia:  Andrea Bocelli, Paola e Chiara, Giorgia, Laura Pausini, Eros Ramazzotti, Gigliola Cinquetti etc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Entertainment » Sanremo 2024. Angelina Mango a câştigat festivalul cu melodia "La noia". Va reprezenta Italia la Eurovision