Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sophia Loren a împlinit 90 de ani. Răspunsul divei, când i s-a sugerat să-şi opereze nasul

Sophia Loren, marea divă a filmului italian, împlineşte astăzi 90 de ani. Un adevărat sex-simbol al anilor '60, legendara actriţă primeşte un premiu pentru întreaga carieră în cadrul unui eveniment privat, la Roma, organizat de Ministerul Culturii. 

de Redactia Observator

la 20.09.2024 , 21:28

Frumoasa brunetă cu ochi migdalaţi şi-a început cariera în anul 1950 când a primit un rol mic în filmul "Inimi pe mare". În această perioadă îl cunoaşte pe producătorul Carlo Ponti, viitorul ei soţ. Sub îndrumarea acestuia începe cursuri de actorie şi ajunge să joace în numeroase filme care o aduc repede în atenţia publicului. În 1955, joacă pentru prima dată alături de Marcello Mastroianni în "Păcat că eşti o canalie". Împreună vor realiza alte cinci lungmetraje, inclusiv marele succes "O zi specială".  

În 1962 câştigă premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din filmul Filmul lui Vittorio De Sica - "Două Femei". Era pentru prima dată în istorie când când celebra statuetă ajungea la o actriţă pentru un rol dintr-un film într-o limbă străină.

Pe lângă succesul pe marile ecrane, Sophia Loren este considerată şi una dintre primele dive din istorie. Mulţi ani la rând a fost considerată cea mai frumoasă femeie din lume. Un lucru care a uimit-o şi pe ea. La începutul carierei, mulți apropiaţi, inclusiv viitorul soț, i-au spus că nu este suficient de fotogenică și că ar trebui să-și facă o operație de rinoplastie. Sophia, însă, a decis să nu ia în seamă comentariile. "Dacă trebuie să-mi operez nasul, mă întorc la Pozzuoli şi o să fiu profesoară, o să fiu foarte fericită", spunea ea.

Vezi și

Ultima apariţie într-un film a fost în 2020 în pelicula "Ai toată viaţa înainte", regizată chiar de fiul său Edoardo Ponti.

Anul trecut, legendara actriţă fost operată la Geneva pentru o fractură de şold, după ce a căzut în locuinţa sa, dar şi-a revenit rapid. Azi a declarat pentru presa din italia că va sărbători cei 90 de ani de viaţă alături de familie şi prieteni, la Roma. Acolo unde a început totul. 

În 2016, Sophia Loren a venit pentru prima dată în România, ca invitat special al Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Entertainment » Sophia Loren a împlinit 90 de ani. Răspunsul divei, când i s-a sugerat să-şi opereze nasul