Antena Meniu Search
x

Video Un bătrân de 80 de ani din Apuseni, rol principal într-un film premiat la marile festivaluri. Cum a ajuns să aibă propria pagină IMDB

Un bătrân din Apuseni a ajuns vedetă la 80 de ani: joacă rolul principal într-o peliculă premiată la mari festivaluri şi are acum pagină pe celebrul site de filme IMDB. Sabin Luca a călcat chiar pe covorul roşu, învăluit de blitz-urile fotografilor. Aventura s-a încheiat şi venerabilul actor amator s-a întors la viaţa de zi cu zi.  

de Redactia Observator

la 04.02.2022, 21:20

Vezi și

Personajul jucat de român se numeşte Kente şi e un tăietor de lemne care locuieşte în satul izolat Întregalde, din Munţii Apuseni. Actorul e Sabin Luca, un fost tăietor de lemne şi el. Asemănările între actor şi personaj se opresc aici. Pentru domnul de 80 de ani, cu accent ardelenesc pronunţat şi un simţ al umorului aparte, vreme de zeci de ani viaţa s-a scurs la fel. Până când în satul lui a ajuns un regizor. 

Radu Muntean, regizor: Pe domnul Sabin l-am găsit pe un drum neasfaltat, avea o coasă în spinare, mergea să cosească iarba de la biserică şi mi s-a părut că arată fix cum arată personajul. 

Sabin Luca, actor: M-o întrebat regizorul, s-o uitat la mine, m-o întrebat dacă vreau şi am zis hai că vreau.

Peste noapte, domnul Sabin Luca a devenit actor. 16 zile de filmare, când ziua, când noaptea, la capătul cărora a ieşit Întregalde, un film despre limitele generozităţii. 

Pe acelaşi subiect

Sabin Luca, actor: Şase zile am făcut repetiţii. Totuşi mie mi-or pus nişte căşti şi regizorul îmi spunea cam ce trebuia să răspund. Într-o noapte, cred că am făcut 50 de duble.

Radu Muntean, regizor: Nu am vrut să îl obosesc prea mult pentru că nu era obişnuit. Oricum, s-a încadrat imediat, dădea dovadă de foarte multă intuiţie. 

Atât de mult i-a plăcut să fie actor, încât domnul Sabin şi-a cooptat şi soţia, şi una dintre nepoţele să joace în film.

Sabin Luca, actor: Când o vedea filmul o să le arate iată că eu la vârsta cutare am jucat în film, rămâne o amintire în familie.

Maria LucaAm făcut cafei până când m-am săturat. N-am făcut atâta cafei în viaţa mea. 

În dimineaţa premierei din Cluj-Napoca, actorul a tăiat lemne, a hrănit animalele, şi-a sărutat soţia, apoi şi-a pus cea mai bună cămaşă şi a plecat. Abia când a păşit pe covorul roşu şi-a dat seama că moş Sabin din vârful muntelui a ajuns vedetă de film. 

Sabin Luca, actor: Vai de mine! Ce m-or filmat, ce m-or pozat! Poate şi dumneata, mai ştii că nu? Pe undeva e ceva interesant, mi-o plăcut! 

Acum, Sabin Luca are propria pagină de IMDB, celebrul site de film. Deşi are în CV un singur film, se poate lăuda că a fost starul unei pelicule mult-premiate. Întregalde a obţinut premiul pentru cel mai bun film al Competiției Internaționale Carmel din Israel şi a fost distins cu marele premiu la Festivalului de Film de la Trieste.

A fost proiectat la Cannes şi selecţionat la TIFF. În micul sat din Apuseni, pentru actorul-novice, filmul vieţii merge înainte netulburat, dincolo de clipa de celebritate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Entertainment » Un bătrân de 80 de ani din Apuseni, rol principal într-un film premiat la marile festivaluri. Cum a ajuns să aibă propria pagină IMDB