Antena Meniu Search
x

Cei trei jucători englezi care au ratat penalty-urile cu Italia au fost înjurați după finală. Reacția federației la atacurile rasiste

Bukayo Saka, Jadon Sancho și Marcus Rashford, jucătorii echipei engleze care au ratat penalty-urile, în finala cu Italia, au fost ţintele unor atacuri rasiale în mediul online.

de Redactia Observator

la 02.05.2022, 09:49

Naţionala Angliei a fost învinsă de italieni în finala Euro 2020
Naţionala Angliei a fost învinsă de italieni în finala Euro 2020 - Profimedia

Cei trei jucători englezi care au ratat penalty-urile duminică seară au fost înjurați pe rețelele sociale. Federația Engleză de fotbal a fost nevoită să publice un comunicat în care condamnă atacurile rasiste.

Unii suporteri ai naționalei Angliei, furioși, au adresat comentarii jignitoare, cu tentă rasială pe reţelele de socializare ale celor trei jucători de culoare. De pildă, profilul de Instagram al lui Saka a fost asaltat de comentarii jignitoare printre care stickere cu maimuţe. Între timp, fanii adevărați s-au mobilizat pentru a-l susţine pe tânărul de doar 19 ani, promiţând că vor fi raportate şi eliminae comentariile ofensatoare

Federaţia engleză de fotbal a emis un comunicat prin care condamnă abuzurile rasiste de după finală

Asociaţia de Fotbal din Anglia s-a declarat îngrozită de rasismul online care vizează unii dintre jucătorii angliei. „Vom face tot ce putem pentru a sprijini jucătorii afectați în timp ce îndemnăm la pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil. Vom continua să facem tot ce putem pentru a elimina discriminarea din joc, dar implorăm guvernul să acționeze rapid și să aducă legislația corespunzătoare, astfel încât acest abuz să aibă consecințe reale. Platformele sociale trebuie să intensifice să ia răspundere și să acționeze pentru a interzice agresorii de pe platformele lor, să adune dovezi care pot duce la urmărire penală și să sprijine eliberarea platformelor lor de acest tip de abuz urât”, au transmis reprezentanţii asociaţiei.

Pe acelaşi subiect

Poliţia metropolitană a deschis o anchetă şi a afirmat că nu va tolera astfel de atacuri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reprezentativa Italiei a câştigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare. Pentru Italia este al doilea trofeu continental, după cel obţinut în 1968.

Pentru englezi a deschis scorul Luke Shaw, în minutul 2. Este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală de Euro. Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67.

La finalul prelungirilor, s-a trecut la loviturile de departajare, scorul fiind 1-1. La loviturile de departajare, pentru Italia au marcat Berardi, Bonucci şi Bernardeschi. Au ratat Belotti şi Jorginho. Pentru Anglia au marcat Kane şi Maguire. Au ratat Rashford, Sancho şi Saka.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri economice » Cei trei jucători englezi care au ratat penalty-urile cu Italia au fost înjurați după finală. Reacția federației la atacurile rasiste