Antena Meniu Search
x

Evaluare Naţională 2021. Elevii de clasa a II-a susțin proba la Matematică

Elevii de clasa a II-a susțin, joi, proba la Matematică din cadrul Evalurăii Naționale, cu prezență fizică. Durata alocată rezolvării testelor este de 30 de minute.

De Redactia Observator la 31.05.2021, 17:50
Elevii de clasa a II-a susțin astăzi proba la Matematică, cu prezență ficiză
Elevii de clasa a II-a susțin astăzi proba la Matematică, cu prezență ficiză - Shutterstock

Elevii de clasa a II-a susţin, joi, proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale. Proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura vineri.

Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ, a anunțat Ministerul Educației. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a II-a.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

"Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate", mai precizează Ministerul Educației.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evaluare Naţională » Evaluare Naţională 2021. Elevii de clasa a II-a susțin proba la Matematică