Antena Meniu Search
x

Video Prima generaţie care a trecut prin clasa pregătitoare a ajuns la Evaluarea Naţională. Şcoala online i-a încurcat pe elevi, meditaţiile i-au salvat

Prima generaţie de elevi care a trecut prin clasa pregătitoare a ajuns la momentul Evaluării Naţionale. După un an de şcoală online, fără manuale, cu programă nouă, si acesti adolescenţi sunt o generaţie de sacrificiu. Efectul orelor online se vede şi în numărul celor prezenţi la examen. Peste 16 mii de elevi au terminat opt clase cu media neîncheiată.

de Cătălina Pătru

la 22.06.2021, 20:43

Vezi și

Proba de limbă română n-a pus prea multe probleme azi. Dacă la simulare au avut de scris rezumatul unui text, acum au compus un text despre un joc din curtea şcolii. "A fost super, super. M-am bucurat extrem de mult când am deschis. Trebuia să povestim cum ne jucăm cu prietenii în curtea şcolii şi apoi s-a întâmplat ceva neobişnuit", spune un elev.

Cum au reuşit după un an şi ceva de stat acasă? "Multe meditaţii! Ne-au salvat meditaţiile! Şcoala online nu ne-a ajutat. Ar trebui să ne fie de ajuns cât facem la şcoală, dar nu este. Este de ajuns cât să iei o notă de trecere. Dacă vrei la sus şi un liceu bun, nu e de ajuns şcoala. Liceele de 5, 6 sunt de 7, 8 acum, nu mai intrăm nicăieri".

Aşa că părinţii nu prea au avut de ales şi au plătit. Totul pentru un loc la liceele de top din Capitală. Însă nu toţi au găsit soluţii pentru a trece cu bine de ziua examenului. Nota de la Evaluarea Naţională reprezintă 80 la suta din media de intrare la liceu. Restul de 20 de procente, media din gimnaziu. Următoarele probe sunt matematica şi limba maternă, iar primele rezultate vor fi afişate în data de 29 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evaluare Naţională » Prima generaţie care a trecut prin clasa pregătitoare a ajuns la Evaluarea Naţională. Şcoala online i-a încurcat pe elevi, meditaţiile i-au salvat