Antena Meniu Search
x

Subiectele de la Limbă şi comunicare de la Evaluarea Națională la clasa a VI-a au fost publicate de Ministerul Educaţiei

Subiectele de la testarea la Limbă şi comunicare susținută la Evaluarea Națională de la clasa a VI-a au fost publicate de Ministerul Educației. Miercuri a fost dat startul evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și a II-a.

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 17:52

Vezi și
  • Au fost afişate subiectele de la Evaluarea Națională de la clasa a VI-a 2021

Astăzi au început evaluările naţionale pentru clasele a VI-a, a IV-a şi II-a din anul şcolar 2020 – 2021. Primii care au dat startul au fost elevii claselor a VI-a, care au susţinut proba scrisă de Limbă şi comunicare. Aceştia au fost nevoiţi să se prezine fizic la unităţile de învăţământ.

"Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi", a anunțat Ministerul Educației.

Subiectele de la Evaluarea Națională de la clasa a VI-a 2021:

Elevii de clasa a VI-a au avut la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva subiectele la Limbă şi comunicare. Corectarea testelor se va face în cel mult 7 zile. Rezultatele la Evaluare nu se afișează. Testarea are rolul de a le da copiilor și părinților o primă idee asupra liceelor pentru care cei mici ar trebui să pregătească pe viitor. 

Pe acelaşi subiect

De asemenea, rezultatele la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog. Acestea vor fi valorificate strict la nivelul școlii prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, și prin informarea elevilor și a părinților. Evaluarea Națională de la clasa a VI-a se susține după o pauză de un an. Anul trecut, contextul pandemic a dus la anularea testării.

Vezi subiectele de la Limbă şi comunicare – Evaluarea Națională de la clasa a VI-a.

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a 2021

  • 12 mai 2021: Limbă şi comunicare
  • 13 mai 2021: Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evaluare Naţională » Subiectele de la Limbă şi comunicare de la Evaluarea Națională la clasa a VI-a au fost publicate de Ministerul Educaţiei