Subiectele de la Limbă şi comunicare de la Evaluarea Națională la clasa a VI-a au fost publicate de Ministerul Educaţiei

De Redactia Observator.
Publicat: 12.05.2021, 16:28.
Actualizat: 31.05.2021, 17:52

Subiectele de la testarea la Limbă şi comunicare susținută la Evaluarea Națională de la clasa a VI-a au fost publicate de Ministerul Educației. Miercuri a fost dat startul evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și a II-a.

Astăzi au început evaluările naţionale pentru clasele a VI-a, a IV-a şi II-a din anul şcolar 2020 – 2021. Primii care au dat startul au fost elevii claselor a VI-a, care au susţinut proba scrisă de Limbă şi comunicare. Aceştia au fost nevoiţi să se prezine fizic la unităţile de învăţământ.

"Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi", a anunțat Ministerul Educației.

Citește și:

Subiectele de la Evaluarea Națională de la clasa a VI-a 2021:

Elevii de clasa a VI-a au avut la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva subiectele la Limbă şi comunicare. Corectarea testelor se va face în cel mult 7 zile. Rezultatele la Evaluare nu se afișează. Testarea are rolul de a le da copiilor și părinților o primă idee asupra liceelor pentru care cei mici ar trebui să pregătească pe viitor.

De asemenea, rezultatele la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog. Acestea vor fi valorificate strict la nivelul școlii prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, și prin informarea elevilor și a părinților. Evaluarea Națională de la clasa a VI-a se susține după o pauză de un an. Anul trecut, contextul pandemic a dus la anularea testării.

Vezi subiectele de la Limbă şi comunicare – Evaluarea Națională de la clasa a VI-a.

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a 2021

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Alex Velea, replică dură la adresa lui Cătălin Măruță. Iubitul Antoniei, în război cu soțul Andrei: ”Totul e o mască, un rol...pentru bani”
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Horoscopul zilei de 22 iunie 2021. Taurii își revin pe plan financiar. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Imagini teribile: A blocat bulevardul cu BMW-ul și apoi s-a năpustit cu crosa asupra mașinii din spate
gandul.ro
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte milioane de euro a câștigat
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo. Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro